Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), πραγματοποίησε επίσκεψη από την Πέμπτη 23 μέχρι την Κυριακή 26 Αυγ 2018 στην Κύπρο, με συμμετοχή του συνόλου των Ναυτικών Δοκίμων (1ης, 2ας  και 3ης Τάξης) οι οποίοι επέβαιναν στο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Επίσκεψη ΣΝΔ στην Κύπρο

Το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» κατέπλευσε στη Λεμεσό, στο πλαίσιο του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής, ο οποίος διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή της Μεσογείου, με σκοπό την πρακτική εκπαίδευση εν πλω καθώς και την απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας. Στην εν λόγω εκπαιδευτική δραστηριότητα συμμετέχουν και οι 25 Ε/Κ Ναυτικοί Δόκιμοι με ειδικότητες Μάχιμου και Μηχανικού, των τριών Τάξεων συνολικά, εκ των οποίων οι 3 είναι γυναίκες.

Επίσκεψη ΣΝΔ στην Κύπρο

Κατά τη διάρκεια της παραμονής της ΣΝΔ στο νησί, ο Κυβερνήτης του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», Πλοίαρχος Αθανάσιος Σπανός ΠΝ πραγματοποίησε εθιμοτυπικές επισκέψεις στις Πολιτικές, Θρησκευτικές, Στρατιωτικές και Τοπικές Αρχές στις πόλεις της Λεμεσού και της Λευκωσίας. Επιπλέον, αντιπροσωπείες Ναυτικών Δοκίμων επισκέφθηκαν την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας του Κύκκου, καθώς επίσης, τον Τύμβο Μακεδονίτισσας και τα Φυλακισμένα Μνήματα, όπου ο Κυβερνήτης του πλοίου κατάθεσε στεφάνι.

Επίσκεψη ΣΝΔ στην Κύπρο

Στο κοινό δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί το ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» στο λιμάνι της Λεμεσού στις 23 και 25 Αυγ 2018.

Επίσκεψη ΣΝΔ στην Κύπρο

Την Κυριακή, 26 Αυγ 2018, στο πλαίσιο της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση με τη μορφή άσκησης (PASSEX) μεταξύ του ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» και του ΠΑΘ «ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ». Στην άσκηση εκτελέστηκαν Τεχνικά Γυμνάσια, όπως η δοκιμή διαδικασιών πετρέλευσης εν πλώ (από το ΠΓΥ στο ΠΑΘ), καθώς και λήψη Σχηματισμών Πολεμικών Πλοίων και Προχωρητικών Ελιγμών.

Επίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην ΚύπροΕπίσκεψη ΣΝΔ στην Κύπρο

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: