Οι περουβιανές ειδικές δυνάμεις προμηθεύτηκαν 256 SCAR-L και 24 FN40GL

Το FN SCAR-L με τον εκτοξευτή βομβίδων FN40GL κάτω από την κάννη.

[dropcap size=small]Ο[/dropcap] Στρατός του Περού ανέθεσε στην FN Herstal σύμβαση για 256 τυφέκια εφόδου SCAR-L των 5,56 χιλ. και 24 εκτοξευτές βομβίδων FN40GL. Τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων του Στρατού που εδρεύουν στην Κοιλάδα των ποταμών Απουριμάκ, στην επαρχία Ιαν και Μαντάρο (VRAEM).

Ο περουβιανός στρατός επί του παρόντος προμηθεύεται 8000 τυφέκια εφόδου SCAR-H των 7,62 χιλ. για χρήση ως το βασικό υπηρεσιακό τυφέκιο. Η έγκριση για την προμήθεια χορηγήθηκε τον Αύγουστο του 2013, και η σύμβαση υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2013. Η τιμή προμήθειας παραμένει ανεπιβεβαίωτη, αλλά η παραγγελία εκτιμάται ότι αξίζει 31,5 εκατομμύρια δολάρια και θα περιλαμβάνει 8110 μονάδες.

Το μικρότερο μέγεθος και διαμέτρημα του SCAR-L το καθιστά ιδανικό για τις επιχειρήσεις ειδικών δυνάμεων στις περιοχές με πυκνές ζούγκλες. Επίσης το SCAR-L θεωρείται ως το ιδανικό για να καλύψει τις ανάγκες του σώματος πεζοναυτών για 700 τυφέκια εφόδου. Ο διαγωνισμός του σώματος πεζοναυτών ανακοινώθηκε απο την υπηρεσία προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων του Περού τον Ιούνιο του 2016.

Απόδοση/Μετάφραση από το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

25 Απαντήσεις

 1. ‘8000 τυφέκια εφόδου SCAR-H των 7,62 χιλ. για χρήση ως το βασικό υπηρεσιακό τυφέκιο’

  ‘Στρατός του Περού ανέθεσε στην FN Herstal σύμβαση για 256 τυφέκια εφόδου SCAR-L των 5,56 χιλ. και 24 εκτοξευτές βομβίδων FN40GL. Τα όπλα θα χρησιμοποιηθούν από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων’….

  ακριβώς….ανάλογα με τήν αποστολή…

 2. Οι ειδικές δυνάμεις με την ελαφριά έκδοση του SCAR και το πεζικό με το βαρύ.

  Ξέρουν κάτι παραπάνω οι Περουβιανοί επιτελείς απο τους υπόλοιπους και ζητάνε το βαρύτερο διαμέτρημα για το πεζικό σε τόσο μεγάλη ποσότητα, η έπαιξε κάτι άλλο στο παρασκήνιο;

  Πάντως (αν και ανεπιβεβαίωτη για την συγκεκριμένη προμήθεια) αν η τιμή για το Περού είναι το μέτρο, για το συγκεκριμένο τυφέκιο(βγαίνει στα 3884,00 το ένα, αν δεν έκανα λάθος), για την περίπτωση της Ελλάδας θα σήμαινε ότι για 50.000 όπλα (όπως αναφέρθηκε σαν παράδειγμα σε πρόσφατη συζήτηση), θα μας έβγαιναν στα 194.000.000 δολάρια. Χωρίς να γνωρίζω τι περιέχει η συμφωνία με το Περού, σαν πολλά μου φαίνονται για ένα τυφέκιο μαζικής παραγωγής, εδώ το αμερικανικό ACR βγαίνει οικονομικότερο (αν ισχύει η αναφορά απο μια προηγούμενη παρουσίαση).

  Έχουν ξεφύγει αρκετά με τις τιμές για αμυντικό υλικό, ούτε συλλεκτικά να ήταν.

  1. Φίλε, δεν υπάρχει περίπτωση να ξοδευτούν τέτοια ποσά για την αγορά τυφεκίου για φαντάρους εν ελλάδι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έπρεπε να επιζητείτε η βελτίωση του G3 που πρόκειται για ένα τουλάχιστον αξιόλογο τυφέκιο για φαντάρους..

   1. Όντως εξαιρετικά αμφίβολο να γίνει κάτι τέτοιο, και ειδικά με την οικονομική πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Δεν ξέρω που βρήκαν οι περουβιανοί αυτά τα ποσά που επενδύουν στο όπλο, αλλά ίσως να συμπεριλαμβάνονται και αλλά(ανταλλακτικά,πυρομαχικά) στην συμφωνία. Διαφορετικά είναι ένα εξαιρετικά ακριβό όπλο.

   2. Η λέξη “φαντάρος” πρέπει να καταργηθεί. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις οτιδίποτε από κάποιον που τον αποκαλείς “φαντάρο”. Οι λέξεις χτίζουν αυτοκρατορίες. Εν αρχή ην ο Λόγος

  2. Από ότι είδα ο στρατός τους έχει ένα σωρό τυφέκια, διαφόρων διαμετρυμάτων. Το πιθανότερο είναι να επέλεξαν αυτον τον συνδιασμο, για να αξιοποιήσουν αποθέματα πυρομαχικών και γεμιστές FN FAL.

   1. Μπορεί να είναι και αυτός ο λόγος, χωρίς να γνωρίζω αν ταιριάζουν οι γεμιστήρες των FAL στο νέο SCAR δεν το αποκλείω. Αυτό όμως συμβαίνει και στην περίπτωση των ΕΕΔ, και θα έπρεπε ίσως να συμπεριληφθεί και σε έναν μελλοντικό προγραμματισμό του ΓΕΣ, εάν υπάρξουν σκέψεις για αντικατάσταση των υπαρχόντων τυφέκιων του ΕΣ, επειδή και εκεί τα περισσότερα είναι 7.62 με τους σχετικούς γεμιστήρες.

    Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Περού για την επιλογή δείχνει για εμένα ότι επιθυμούν την συνέχεια ύπαρξης του 7,62 για γενική χρήση, και επιλέγουν το 5,56 για τις μονάδες ειδικών δυνάμεων που χρειάζονται και το μικρότερο διαμέτρημα για κάποιες αποστολές σε αστικό περιβάλλον σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

 3. @Θοδωρης
  Στην πλειοψηφία τους φυγόπονοι κακομαθημένοι ρεμπεσκέδες με μηδενική σχεδόν επίγνωση του σκοπού της θητείας και ουδεμία διάθεση προς μάθηση μεταξύ άλλων..

  1. @προβοκάτωρ
   Γιαυτο το λογο και το σοφο στρατιωτικο γιγνεσθαι της χωρας τους απονέμει την ειδικοτητα του αγγαρειομαχου και της πλυστρας..επειδη για να μεταδωσεις γνωσεις δεν χρειαζεται ουτε ηγεσια ουτε παιδαγωγικη.μονο μλκιες και φωνες και αυτο στη καλύτερη περιπτωση.νομιζω οτι για να αποκτησουμε αξιομαχο στρατευμα οι στρατιωτικοι αλλα και πολιτικοι ταγοι πρεπει να στραφουν στις μειονοτητες τους λαθρο αλλα και κανονικους μεταναστες.αυτοι ειναι που εχουν τα καταλληλα ψυχικα και σωματικα χαρισματα για να γινουν πραγματικοι μαχητες…

   1. Πίστεψε το, εάν εφαρμοστεί κανονικό πρόγραμμα εκπαίδευσης τουλάχιστον θα αλλάξουν τα Ι και μετά πάμε σε νέα Οκτωβριανή “επανάσταση”…
    Ασφαλώς και δεν εξαιρείται η συντεχνία του στρατιωτικού μόνιμου προσωπικού..

   2. @κλείτος ο μέλας
    Απο,αγγαρίες και ψευτομαγκιές δεν πάσχουμε πάντως, ο παλιός κοιτάει πως να χώσει τον νέο (σε δουλειές που δεν θέλει να πάει ο ίδιος, επειδή είναι παλιός και “πρόσφερε”), και οι αξιοματικοί που συνηθίζουν να κάνουν τα στραβά ματιά, συντηρούν έτσι νοοτροπίες που δεν βοηθάνε στην βελτίωση της κατάστασης(μια απομίμηση των αμερικανών όπως την βλέπεις και σε διάφορες πολεμικές ταινίες δηλαδή) η οποία επικρατεί για δεκαετίες, χωρίς να βλέπω καποθα ουσία και σε τι χρησιμεύει. Με τέτοιες προϋποθέσεις και εφόσον είναι γνωστές και στους μελλοντικούς νεοσύλλεκτους, με τι όρεξη και ηθικό να υπηρετήσουν όταν ξέρουν ήδη τι τους περιμένει(δηλαδή καψόνι και αγγαρεία, μέχρι να απαλλαγούν απο την επόμενη σειρά). Έτσι δεν φτιάχνεις στρατό, απλά δημιουργείς αρνητικό κλίμα και αποκτάς κακιά φήμη.

    Δεν λέω η σκληραγώγηση δεν είναι κακό πράγμα, αλλά δεν πρέπει να γίνεται απο άσχετους παλιούς εφέδρους, που δεν έχουν ιδέα και τρόπους που βλάπτουν αντί να προσφέρουν. Φυσικά υπάρχουν και καλά παιδιά, στους εφέδρους και μονίμους, αλλά δεν είναι η πλειοψηφία(τουλάχιστον απο δικιά μου προσωπική εμπειρία), τα γίδια είναι συνήθως περισσότερα, δυστυχώς.

    Αντιλαμβάνομαι ότι ανοίγω μεγάλο θέμα, αλλά έτυχε η περίπτωση.

  2. @ Αχερων κ @ Προβοκατορ Πραγματα νοοτροπίας δηλαδή που μπορουν κ πρεπει να διορθωθούν. Αν αυτοι που τους εχουν χeσμeνους φροντιζαν λιγο για τη κανονικη τους εκπαίδευση κ διαβιωση , τα φαινομενα φυγοπονιας κ ρεμπεσκεδισμου θα μειώνονταν στο ελαχιστο κ θα γινονταν δουλιτσα… Τεραστιο θεμα… Θοδωρής.

 4. Είναι ενδιαφέρον ότι υπάρχει σχολιαστής που κατακρίνει το έργο των ελλήνων αξιωματικών και δεν ξέρει ούτε καν την ορθογραφία της λέξεως, τους γράφει «αξιοματικους».

   1. Εγώ πάντως δεν τους κατέκρινα τους αξιωματικούς με αβάσιμες γενικεύσεις.

    Παρεπιπτόντως, πρέπει να βάζεις κενό μεταξύ των λέξεων και επίσης το «και» δεν πάει μαζί με «,».

    Τι θέλω να πω? Υπάρχουν τυπογραφικά λάθη που γίνονται επειδή γράφουμε γρήγορα, από κινητά, με την αυτοδιόρθωση να αλλάζει τις λέξεις πολλες φορές. Υπάρχουν και ορθογραφικά λάθη που δείχνουν έλλειψη βασικών γνώσεων.

    Τι εντύπωση θα έδινα εάν έγραφα «ελληνον» αντί για «ελληνων»?

   2. Επάνω στην βιασύνη του να διατυπώσει σύντομα την μπούρδα, και να βγάλει όλο το συνηθισμένο μίσος του, έκανε και αυτός «ένα» λαθάκι.
    Όπως λέει και η παροιμία, για το γινάτι. ?

   3. Κι᾿εμένα μου ξεφεύγουν κάποια λαθάκια (όταν γράφεις με την τσίμπλα στο μάτι,π.χ),αλλά το θέμα δέν είναι τα ορθογραφικά λαθάκια,αλλά ἡ ουσία του σχολιασμού.

    1. Εκεί θέλησα να καταλήξω, αλλά όπως φαίνεται επάνω δεν το βλέπουν όλοι έτσι. Για κάποιους(εντελώς ξαφνικά) η ορθογραφία και «άψογη» διατύπωση έγινε το παν, ίσως επειδή δεν μπορούν να ξεσπάσουν αλλού και ξεφορτώνουν στα σχόλια στο διαδύκτιο.

     Σε κάθε περίπτωση δεν βλέπω να πρόσφερε κάτι στην συζήτηση, αλλη μια απαράδεκτη προσπάθεια να τινάξει την συζήτηση στον αέρα, τίποτα παραπάνω. Δεν αξίζει κάν να ασχολείται κανείς, αλλά έτυχε να έχουμε και φιλότιμο(μερικοί έχουν ακόμα). ?

  1. Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι, ότι αυτός που δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην συζήτηση(όπως και στις προηγούμενες), κάθεται και γράφει/λέει βλακείες δείχνοντας έτσι το πραγματικό του «επίπεδο» (προφανώς πεζοδρομίου, δεν εξηγείται αλλιώς τέτοια άθλια συμπεριφορά).

   Έτσι δείχνεις την «σοβαρότητα» σου.

   Σε ευχαριστώ όμως για την επιβεβαίωση της εντύπωσης μου που είχα απο την πρώτη ανταλλαγή, είσαι πραγματικά το πλαστό πενηντάρικο (με όλη την σημασία της λέξεως) που υποψιαζόμουνα, και μάλιστα κακιάς ποιότητας διότι κάνεις μπαμ με την πρώτη ματιά.

   Συνέχισε λοιπόν να παριστάνεις τον καραγκιόζη, ψάχνοντας για ορθογραφικά (αν θέλεις) και συντακτικά λάθη στα σχόλια, εφόσον δεν έχεις να προσφέρεις/προσθέσεις κάτι ουσιαστικό παρά μόνο σαχλαμάρες. Μην ξεχνάς να μετράς και τις οξείες η και περισπωμένες, για να είσαι «συνεπής». ?

   Απλά γελοίος με την συνηθισμένη μπόλικη κουτοπονηριά, τίποτα το σπουδαίο δηλαδή.

 5. @kostas
  Εγώ πάντως δεν τους κατέκρινα τους αξιωματικούς με αβάσιμες γενικεύσεις

  δεν κατακρίνει κανείς τον Ελληνα αξιωματικό απόφοιτο, των παραγωγικών σχολών αλλά και των σχολών των κληρωτών θα προσέθετα καταχρηστικά ίσως, γιατί κιόλας η δαμόκλειος σπάθη του κ. Δούκα κρέμεται απο πάνω μας.Εκφράζουμε περιστασιακά τη πίκρα μας για ορισμένες καταστάσεις και παθογένειες που επικρατούν στον ΕΣ,διαχρονικά θα έλεγαν κάποιοι απο τους εμπειρότερους σχολιαστές ,του οποίου ζωτικό και αναπόσπαστο αν όχι και το σημαντικότερο, κόμματι είναι μεταξύ άλλων και το σώμα των αξιωματικων. όπως έχει ειπωθει αν ο στρατός είναι ένα σώμα οι αξιωματικοί είναι το μυαλό,ο κεφάλι δηλαδή.Ομως για να κατακρίνει ή και να στηλιτεύσει κάποιος κάτι, πρέπει να το χει γνωρίσει όσο το δυνατότερο καλύτερα και βαθύτερα και όχι απο αφηγήσεις.

  1. Αγαπητέ Κλείτος μην παιδεύεσαι άδικα, νομίζω είναι ξεκάθαρο ότι η παραπάνω συκοφαντία δεν πήγαινε σε εσένα.

   Μερικούς τους δείχνουν τον ουρανό και εκείνοι δυστηχώς συνεχίζουν να χαζεύουν το δάχτυλο.
   Οποίος τολμήσει να μιλήσει για απαράδεκτες καταστάσεις στην Ελλάδα η να πει αλήθειες “ζει επικίνδυνα” και κατηγορείται αυτόματος (απο εκείνους που νιώθουν άβολα επειδή προφανώς κερδίζουν απο συγκεκριμένες καταστάσεις που αυνεχιζουν να επικρατούν), διότι είναι πολλοί οι αυτοδιορισμένοι τροχονόμοι του Διαδικτύου και των ΜΜΕ, που περιμένουν τέτοιες ευκαιρίες για να αυτοπαρουσιάζονται σαν σπουδαίοι υπερασπιστές(τρομάρα τους) ενός ξεπερασμένου συστήματος, το οποίο όχι μόνο δεν δημιουργεί, αλλά καταστρέφει οτιδήποτε έρχεται κόντρα και δεν ταιριάζει στην συνηθισμένη πολιτική γραμμή, η οποία προστατεύει ότι άχρηστο υπάρχει για αυτή την χώρα που δεν πρόκειται να πάει μπροστά, με τέτοια νούμερα που έχουμε ανάμεσα μας δεν πρόκειται να αλλάξει αυτό το χάος που επικρατεί.

   Διαστρέβλωση, προπαγάνδα και μπουρδολογία στο φουλ, αλλά απο ουσία μηδέν.

   Αυτοί λοιπόν οι “παραμυθάδες” μου θυμίζουν ένα σημείο απο ένα τραγούδι στο οποίο λέει.

   “Well you know I’m a music man
   I grew up in East Tennessee
   But last night I was everything
   When I got a few drinks in me
   I was a doctor, a lawyer, a senator’s son
   Brad Pitt’s brother and a man on the run
   Anything I thought would get the job done”

   Πιστεύω ότι πιάνεις το νόημα απο το παραπάνω απόσπασμα. ?

 6. δυστυχως δεν μπορει να υπαρξει διαλογος, οχι μονο γιατι ορισμενοι δεν ξερουν την ορθογραφια βασικων λεξεων, αλλα και επειδη δεν γνωριζουν την εννοια των λεξεων που χρησιμοποιουν.

  Τι εννοω?

  Η επισημανση ορθογραφικου λαθους χαρακτηριστηκε ως «συκοφαντια». Μαλιστα οι ιδιοι ανθρωποι δεν δισταζουν να χρησιμοποιησουν χαρακτηρισμους «γελοιος», «καραγκιοζης», «επιπεδο πεζοδρομιου», «διαστρεβλωση» κλπ. Τι να πω, δεν προσβαλουν εμενα αλλα τον εαυτο τους.

  Τελος παντων, το θεμα ειναι οτι υπαρχουν πολλοι ανθρωποι που εχουν μια πολυ επιπολαια γνωση ορισμενων θεματων και εκφραζουν γνωμες με απολυτο τροπο και με υφος οτι ειναι ειδικοι επι του θεματος. Αυτο ειναι αστειο και γραφικο οταν αναφερομαστε σε οπλικα συστηματα, τακτικες, εαν θελετε και σε ιστορικα γεγονοτα. Οταν ομως αναφερονται σε ανθρωπους που μοχθουν, κινδυνευουν, προσπαθουν υπο αντιξοες συνθηκες, ειναι τουλαχιστον ενοχλητικο.

  Εδω εφτασαν στο σημειο να σνομπαρουν ακομα και την εκπαιδευση της Ρεντινας… τι αλλο θα ακουσουμε απο αυτους… ειδαν ενα βιντεο στο ιντερνετ και εγιναν ειδικοι…

 7. Έρχομαι και εγώ εδώ σε αυτό το σημειο να αναλάβω τον άχαρο ρόλο αυτουνου που θα κούνησει το δάχτυλο σε ενήλικες (πιστεύω πως όλοι είμαστε άνω των 18 ετων).
  Παρατήρησα με θλίψη ότι η συζήτηση ξέφυγε, παρεκτραπηκε και από απλή παράθεση πηγών και μια πράξη διαλόγου μεταξύ σχολιαστών φτάσαμε στο σημείο να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλον επί του προσωπικού.

  Αυτό είναι απαράδεκτο και συνάμα θλιβερό, δεν μπορώ να επιτρέψω η ιστοσελίδα να γίνει σημείο τέτοιων καταστάσεων. Δεν είναι χωματερή.

  Έχω φερθεί σε όλους τους σχολιαστές με μεγάλη ανεκτικότητα και σεβασμό γιατί πιστεύω ότι όλοι έχουν τη δική τους μοναδική αξία, δυστυχώς όμως διαπιστώνω ότι η ανεκτικότητα και ο σεβασμός εκλαμβάνονται ως αδυναμία.

  Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς από το να ξεκινήσω την αυστηρή διαγραφή σχολίων που θα περιλαμβάνουν απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς μεταξύ των σχολιαστών.

  Σας ενημερώνω ότι εδώ δεν είναι το κατάλληλο σημείο για αυτού του είδους τις συνομιλίες, καλώ οποιον δεν μπορεί να φερθεί κόσμια και με σεβασμό στον συνομιλητή του να αποχωρήσει για εκείνες τις ιστοσελίδες που δέχονται αυτές τις συμπεριφορές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.