Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ξεκίνησαν, την 10η Σεπτεμβρίου, τις χερσαίες επιχειρήσεις για την τρίτη φάση της Επιχείρησης Περικύκλωση.

Η χερσαία επίθεση, υποστηριζόμενη από διασυνοριακές κρούσεις της αεροπορίας και του πυροβολικού του υπό αμερικανικής διοίκησης Συνασπισμού, θα εκκαθαρίσει τις τελευταίες εστίες αντίστασης της τρομοκρατικής οργάνωσης Ντά’ες στη βορειοδυτική Συρία, κατά μήκος της κοιλάδας στο μέσο του ποταμού Ευφράτη προς τα σύνορα Συρίας – Ιράκ.

Η Επιχείρηση Περικύκλωση ξεκίνησε την 1η Μάιου 2018. Η πρώτη φάση εκκαθάρισε με επιτυχία την 15η Μαΐου τις δυνάμεις του Ντά’ες κοντά στην Μπανχουζ στην νοτιοανατολική Συρία. Η δεύτερη φάση εκκαθάρισε, την 20η Ιουλίου, την Ντασισα, στην Συρία, απο το Ντά’ες. Οι προετοιμασίες των επιχειρήσεων της τρίτης φάσης ξεκίνησαν την 4η Αυγούστου, και οι χερσαίες επιχειρήσεις για την εκκαθάριση της Χαζιν από τα απομεινάρια του Ντά’ες και την υπόλοιπη ύπαιθρο της Ντειρ Αζ Ζορ ανατολικά του Ποταμού Ευφράτη.

ΟΙ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις απέδειξαν οτι ειναι αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί στρατιώτες που τηρούν τις συνθήκες των ενόπλων συγκρούσεων.

“Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους εταίρους μας SDF στην κοινή μας μάχη εναντίον του Ντά’ες στην Συρία, και ευχαριστούμε τις SDF για την απίστευτη συνεισφορά και τις θυσίες που έκαναν για εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας,” δήλωσε ο αντιστράτηγος Πάτρικ Ρομπερσον, διοικητής της Κοινής Δύναμης Ειδικών Επιχειρήσεων – Επιχείρηση Εγγενής Λύση (Operation Inherent Resolve).

Οι επιχειρήσεις των SDF, με την υποστήριξη του Συνασπισμού, έχουν συμβάλει στην νίκη εναντίον του Ντά’ες και την απελευθέρωση εκατομμυρίων Σύρων απο τους βάναυσους τρομοκράτες. Η απομάκρυνση του Ντά’ες απο το πεδίο της μάχης έχει ματαιώσει την ικανότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης να στρατολογεί, εκπαιδεύει, χρηματοδοτεί, εμπνέει, σχεδιάζει και εκτελεί επιθέσει μέσα στην περιφέρεια και τον υπόλοιπο κόσμο.

“Οι πολυεθνικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις παραμένουν δεσμευμένες στην απελευθέρωση των ανθρώπων στην βορειοανατολική Συρία από τον έλεγχο του Ντά’ες και στο να θέσουν τέλος στον ανθρωπινό πόνο στην περιοχή,” δήλωσε ο Ρομπερσον. “Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να συντονιζόμαστε με τις SDF και τους υπόλοιπους εταίρους στην προώθηση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας που θα διασφαλίσουν τη διαρκή ήττα του Ντά’ες.”

Η Συνδυασμένη Κοινή Δύναμη – Επιχείρηση Εγγενής Λύση παραμένει δεσμευμένη στην συντριβή του Ντά’ες σε συγκεκριμένα μέρη του Ιράκ και της Συρίας, και στην βοήθεια της δημιουργίας των συνθηκών των επόμενων συνθηκών για την αύξηση της περιφερειακής σταθερότητας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defpost.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: