Οι 3.195 σπουδαστές Στρατιωτικών Σχολών που θα πάρουν δωρεάν λαπτοπ

laptop
Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το voucher αριθμούν τους 3.195 σπουδαστές.

Τα ονόματα 3.195 σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών που θα πάρουν voucher για την προμήθεια δωρεάν λαπτοπ προβλέπει απόφαση που έχει στην διάθεση του το dikaiologitika.gr.

Συγκεκριμένα μετά από την προκήρυξη του προγράμματος προμήθειας με voucher δωρεάν λαπτοπ σε Σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών της χώρας καθορίστηκαν οι δικαιούχοι που θα τους χορηγηθεί ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την χρήση του διαδικτύου, έργο που εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Εκπαίδευση στις Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων».

Οι δικαιούχοι που θα λάβουν το voucher αριθμούν τους 3.195 σπουδαστές.

Εκτός από την διάθεση των δωρεάν υπολογιστών στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση των υπηρεσιών εκπαίδευσης των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω της δημιουργίας ψηφιακών υπηρεσιών και ψηφιοποίησης εκπαιδευτικών συγγραμμάτων και η μείωση του ψηφιακού χάσματος των σπουδαστών των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω της χρήσης προσωπικού υπολογιστή και εξοπλισμού ΤΠΕ στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Επίσης θα θα δημιουργηθεί διαδικτυακή πύλη για την εκπαιδευτική κοινότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, με σκοπό την απρόσκοπτη επικοινωνία, συνεργασία και δικτύωση καθηγητών και μαθητών αλλά και η θα υλοποιηθεί η ψηφιοποίηση εκπαιδευτικών συγγραμμάτων των Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και δημιουργία ψηφιακού αποθετηρίου και υπηρεσιών ψηφιακής βιβλιοθήκης για την ασφαλή αποθήκευση και βέλτιστη πρόσβαση στο παραγόμενο ψηφιακό απόθεμα.

Παράλληλα θα γίνει και εκσυγχρονισμός των μέσων εκπαιδευτικής διδασκαλίας (π.χ. προμήθεια διαδραστικών πινάκων, δημιουργία και αναβάθμιση εργαστηρίων εκπαίδευσης).

Δείτε εδώ τα ονόματα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

12 Απαντήσεις

   1. Μάλλον αγνοείς ότι οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών πληρώνονται κάθε μήνα βασικό μισθό δίχως επιδόματα του εισαγωγικού βαθμού τους.Συν τοις άλλοις σχεδόν σε όλες τις σχολές υπάρχουν Pc και σε αίθουσες αλλά και στα δωμάτια των.
    Μην τα θέλουμε όλα δικά μας..

    1. Γνωρίζω, δεν αγνοώ. Η παραχώρηση των υπολογιστών ΔΕΝ είναι δωρεάν, είναι επιδοτούμενη, η επιδότηση ανά δικαιούχο ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα αξιοποιηθεί μέσω ενός ειδικού κουπονιού που θα λάβει ο δικαιούχος από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Είναι κακό φεύγοντας ο σπουδαστής από την σχολή να διαθέτει τον δικό του φορητό υπολογιστή; Που θελεις να καταλήξεις; Η είδηση από το δικαιολογητικά δεν είναι ακριβής, οφειλα να την διασταύρωση πριν την αναδημοσιευσω.

     1. Είναι άδικο αγαπητέ, για τα παιδιά χιλιάδων οικογενειών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ και δυσκολεύονται σε υπερβολικό βαθμό να τα φέρουν εις πέρας με τα οικονομικά έξοδα, και που στερούνται στέγης και επιδομάτων</> (100€ το μήνα και εάν εγκριθεί, το ετήσιο δλδ επίδομα)!
      Εξάλλου, η/υ υπάρχουν στους κοιτώνες των σπουδαστών.Το ότι είναι από ΕΣΠΑ συνεπάγεται συμμετοχή 25-30% επί του συνολικού ποσού 1.278.000,00€ από το Ελληνικό δημόσιο, ήτοι 320.000€ με 384.000€ περίπου.
      Αυτά τα ποσά αν δεν αφαιρούνται από κονδύλια του Υπ.Αμ. που θα πρέπει να κατευθυνθούν σε επείγουσες ανάγκες, μπορούν να αγορασθούν χρησιμότατα είδη τα οποία τελούν εν ελλείψη όπως υγειονομικό υλικό, εξοπλισμός για ιδρύματα, ασθενοφόρα, περιπολικά και πολλά άλλα!

      1. Τώρα με το: “τα παιδιά χιλιάδων οικογενειών που σπουδάζουν σε ΑΕΙ & ΤΕΙ και δυσκολεύονται σε υπερβολικό βαθμό να τα φέρουν εις πέρας με τα οικονομικά έξοδα, και που στερούνται στέγης και επιδομάτων</> (100€ το μήνα και εάν εγκριθεί, το ετήσιο δλδ επίδομα)!” πετάς την μπάλα στην κερκίδα.
       Δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις να γίνουν ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα;
       Εξάλλου, δεν γνωρίζω πολλά για το ΕΣΠΑ, δεν έχω ψάξει το θέμα, αλλά υποθέτω πως θα προβλέπεται και η αντίστοιχη δαπάνη στο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), τότε γιατί να μην υλοποιηθεί;

       Μας ενοχλεί που οι υπολογιστές θα καταλήξουν σε χέρια στρατιωτικών;

       Οπότε που καταλήγουμε: Να δοθούν οι υπολογιστές στα παιδιά των αδύναμων οικογενειών ή να κατευθυνθούν σε κονδύλια του Υπουργείου Άμυνας, γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θέλουμε οι σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών να έχουν φορητούς υπολογιστές μετά την αποφοίτηση τους.

       Άποψη μου ειναι πως, πέρα από τις όποιες σκοπιμότητες που μπορούν να υπάρχουν, και δεν ξέρω ποιες μπορεί να είναι αυτές, η όλη κίνηση είναι ένα λιθαράκι στο “τείχος” του Στρατού.

 1. Γιατί πάει η μπάλα στην εξέδρα?
  Γράφω ξεκάθαρα τι θα μπορούσε να γίνει με τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών.Δεν περιμένουν και ούτε περίμεναν οι σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών επιδότηση από το κράτος για να αγοράσουν λάπτοπ ή οτιδήποτε άλλο.Ας βγει και μια επιδότηση για αυτοκίνητο βρε αδερφέ και αυτό θα τους είναι χρήσιμο.
  Μην θεωρείτε τις Εν.Δυν. πανάκεια για όλα τα θέματα της χωράς μας διότι είδατε και βλέπετε τη βιτρίνα μόνο.

  1. Μάλιστα!
   Αν προβλέπεται από το ΕΣΠΑ η αγορά υπολογιστών; Τότε τι θα έπρεπε να κάνει το κράτος; Να επικαλεστεί τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών, ώστε να μην δώσει στους στρατιωτικούς φορητούς υπολογιστές και να τους παραχωρήσει στις κοινωνικά αδύναμες ομάδες;
   Ή μήπως, το κράτος, να ζητήσει τα χρήματα του ΕΣΠΑ να εξαργυρωθούν σε βλήματα για τα άρματα μάχης και ανταλλακτικά;
   Η εκπαίδευση των στελεχών είναι βιτρίνα;

   1. Αγνοείτε προφανώς τις διαδικασίες.Επίσης δεν καταλάβατε τα όσα έχω γράψει έως τώρα και ασχολούμαι επ’αυτού για τελευταία φορά.
    Το ΕΣΠΑ δεν είναι κάτι υποχρεωτικό και ελάχιστη σχέση έχει με τις ένοπλες δυνάμεις της κάθε χώρας..Αν μπεις σε κάποιο πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ συμμετέχεις με ποσοστό όπως προανέφερα.
    Το κράτος να αρχίσει να σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών και να τα κατευθύνει εκεί που πρέπει, στον χρόνο που πρέπει και όπως πρέπει.
    Αν το ποσοστό συμμετοχής αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό του Υπ.αμ. κακώς έγινε γιατί μπορώ να παραθέσω λίστα με ένα σωρό υλικά και μάλιστα κάποια ειδικά που έπρεπε και πρέπει να αγοραστούν με αυτό το ποσό ή καύσιμα ή άλλες υπηρεσίες που δεν λέγονται (βλ.ανωτέρω).
    Επίσης, αν το ποσοστό συμμετοχής αφαιρέθηκε από άλλο υπουργείο και πάλι κακώς έγινε διότι μπορούν να καλυφθούν ανάγκες άλλων.
    Αυτό που έγινε είναι μία περιττή πολυτέλεια τουλάχιστον και αδικία για μεγάλη μερίδα πολιτών!
    Οι Εν.Δυν. και δη ο Σ.Ξ. έχει ανάγκη από άλλα πράγματα!

    1. Ίσως να τις αγνοούμε (τις διαδικασίες). Εξάλλου το έγραψα παραπάνω πως δεν γνωρίζω σχετικά με το ΕΣΠΑ, όπως επίσης δεν γνωρίζω αν το χρηματικό ποσό αφαιρέθηκε από τον προϋπολογισμό του υπουργείου.
     Αυτό που είπα είναι, οτι καλώς ήρθαν οι φορητοί υπολογιστές.
     Χάρηκα κε Προβοκάτορα.

 2. Για να ελαφρυνουμε λιγο το διαλογο, καπου ακουσα οτι τα εν λογω λαπτοπ θα ειναι διαμορφωμενα ωστε σε περιπτωση αναγκης να χρησιμοποιουνται και ως πλακες θωρακισης. Δεν μπορειτε να πειτε , σας καλυψα και τους δυο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.