Το πολυβόλο M2-QCB είναι ήδη σε υπηρεσία με τον Ολλανδικό Στρατό.

Την 12η Ιουνίου το Ολλανδικό υπουργείο Άμυνας υπέγραψε με την Βελγική εταιρεία FN (Fabrique Nationale) Herstal σύμβαση για την παράδοση 2050 πολυβόλων FN MAG των 7,62 χιλιοστών και 849 βαρέα πολυβόλα M2-QCB των 12,7 χιλ. Tα εν λόγω όπλα προορίζονται για την αντικατάσταση των υφιστάμενων όπλων που είναι σε υπηρεσία στον Ολλανδικό Στρατό.

Τα νέα πολυβόλα είναι τεχνολογικά ισοδύναμα με τα σημερινά MAG 7,62 και M2 των 12,7 χιλιοστών. Ωστόσο, ένας αριθμός στοιχείων έχει βελτιωθεί. Για παράδειγμα, το MAG εχει νέο κοντάκιο, άλλα και τα δύο, το MAG όπως και το M2 παρέχονται με ράγα. Αυτό καθιστά ευκολότερη την τοποθέτηση οπτικών συσκευών. Για αυτό, το MAG προσφέρεται με μία ράγα τύπου NATO. Το M2 έχει μια ειδική βάση μαζί με την ίδια ράγα.

Μαζί με τα όπλα αγοράστηκαν και νέα οπτικά συστήματα ημέρας/νύχτας. Το MAG λαμβάνει μια ειδική βάση με ένα αντανακλαστικό σκοπευτικό και μια τηλεσκοπική διόπτρα για επαύξηση της ευστοχίας. Επιπλέον, η τοποθέτηση του συστήματος νυχτερινής παρατήρησης μπορεί να ρυθμιστεί για ακόμη πιο άνετη θέση βολής.

Το M2-QCB (ταχεία αλλαγή κάνης) διαθέτει ένα αντανακλαστικό σκοπευτικό με το οποίο η πρώτη βολή είναι ακόμη πιο εύστοχη. Το M2 προκειται επίσης να διαθέτει θερμικό σκοπευτικό για τον εντοπισμό στόχων σε μεγαλύτερες αποστάσεις.

Οι παραδόσεις των νέων MAG και M2 θα πραγματοποιηθούν από την αρχή του επόμενου έτους έως και τα μέσα του 2018, ταυτόχρονα με τις σκοπευτικές συσκευές.

Η συντήρηση των όπλων παραμένει στο εργαστήριο μικρών όπλων του Ναυτικού στην πόλη Ντεν Χέλντερ. Επίσης, στην σύμβαση περιλαμβάνεται η προμήθεια ανταλλακτικών και εκπαίδευση για τους οπλουργούς.

Το πολυβόλο FN MAG των 7,62.

Απόδοση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: