Ο σημερινός οπλισμός της NL-MARSOF είναι το HK416. (Dutch Ministerie van Defensie/IHS Janes.com)

H Ολλανδική Ναυτική Δύναμή Ειδικών Επιχειρήσεων (NL-MARSOF), με επίσημο διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει από τον Οργανισμό Αμυντικών Υλικών (DMO) της Ολλανδίας, σχεδιάζει να προμηθευτεί ένα νέο τυφέκιο που θα χρησιμοποιεί εκτός προτύπου NATO φυσίγγια διαμετρήματος 7,62Χ35 mm (300 BLK).

Ο διαγωνισμός είναι ο πρώτος γνωστός δημόσιος διαγωνισμός οποιουδήποτε Στρατού για την προμήθεια τυφεκίου που χρησιμοποιεί φυσίγγια 7.62×35 mm.
Συνολικά, οι κομάντος του ολλανδικού ναυτικού ψάχνουν να αγοράσουν 195 αυτόματα τυφέκια και 1,82 εκατομμύρια φυσίγγια των 7.62×35 mm (1,345 εκ. κοινά, 244 χιλ υποηχητικά , και 231 χιλ. θραυσματογόνα φυσίγγια χωρίς καθόλου μόλυβδο). Οι προμηθευτές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την παροχή οποιουδήποτε συνδυασμού φορητού όπλου και φυσιγγίων μέχρι την 27η Ιουλίου.

Η NL-MARSOF είναι η επίλεκτη μονάδα των Ολλανδών Πεζοναυτών, η οποία διαμορφώθηκε στα πρότυπα της Βρετανικής Ειδικής Υπηρεσίας Σκαφών ή όπως είναι περισσότερο γνωστή με το αγγλικό της όνομα SBS (Special Boat Service), και διαιρείται σε τρεις μοίρες: M Sqd (αντιμετώπιση τρομοκρατίας), C Sqd (ναυτικές επιχειρήσεις) και T Sqd (εκπαίδευση). H Ομάδα Υποστήριξης των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (SOFSG) παρέχει την υλικοτεχνική υποστήριξη και εξοπλισμό.

Σήμερα ο βασικός οπλισμός για την NL-MARSOF είναι το κοντόκανο τυφέκιο HK416 της γερμανικής H&K (με θαλάμη διαμετρήματος προτύπου NATO των 5.56x45mm), το οποίο αντικατέστησε το προηγούμενο Diemaco C8A1GD. Είναι πιθανών να μετατρέψει το HK416, ή αλλα τυφέκια που βασίζονται στο AR-15, να χρησιμοποιούν πυρομαχικά 7,62X35mm με την ενσωμάτωση ενός νέου άνω δέκτη, κάννης και κλείστρου.

Ολλανδική NL-MARSOF. (Dutch Ministerie van Defensie/IHS Janes)

Απόδοση απο το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: