Ολλανδία: Το “Goalkeeper” ολοκλήρωσε τις θαλάσσιες δοκιμές αποδοχής

Την 20η Μαρτίου 2018, το πρωτο σύστημα εγγύς προστασίας “Goalkeeper” του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδία που εξοπλίσθηκε με τις τροποποιήσεις “Upkeep”, υποβλήθηκε σε θαλάσσιες δόκιμες αποδοχής (“SAT”) και πέρασε με επιτυχία όλες τις δοκιμές.

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πάνω στο “HNLMS Johan de Witt (L801)”, το δεύτερο πλοίο αμφίβιων μεταφορών (LPD) του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας.

Οι δοκιμές με τους αεροπορικούς στόχους περιελάμβαναν τον εντοπισμό, παρακολούθηση και εξόντωση των ανεπάνδρωτων αεριωθούμενων και ελικοφόρων εναερίων οχημάτων “Qinetiq Banshee” με παραδοσιακά και σύγχρονες επιθετικές διαδρομές προσέγγισης. Η ίδια διαδικασία πραγματοποιήθηκε με στόχους επιφανείας τα ανεπανδρωτα θαλάσσια οχήματα “Qinetiq Sprite II”.

Η “Thales” ανέλαβε την σύμβαση τροποποίησης “Upkeep” του “Goalkeeper” το 2012. Οι τροποποιήσεις “Upkeep” περιλαμβάνουν νέους αλγορίθμους και ηλεκτρο-οπτικές ικανότητες παρακολούθησης που θα επιτρέψουν το “Goalkeeper” να αντιμετωπίσει τις νέες απειλές, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων, αεροπορικών απειλών που εκτελούν ελιγμούς αποφυγής σε πολύπλοκη τροχιά.

Πηγή: thalesgroup.com

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.