Το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 ολοκληρώθηκε η συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στις 3rd Focused Operations της Επιχείρησης “SEA GUARDIAΝ” με την απενημέρωση (Hot Wash Up-HWU), η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Centre – NMIOTC), στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.

Το Πολεμικό Ναυτικό είχε αναλάβει την Τακτική Διοίκηση των 3rd Focused Operations της Επιχείρησης “SEA GUARDIAΝ” του NATO από 14 έως 30 Απρ 2017, υπό το Διοικητή της 2ης Μοίρας Φρεγατών (ΔΜΦΓ-2) ο οποίος επέβαινε στη φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ (με οργανικό ελικόπτερο του ΠΝ, τύπου S70B, Aegean Hawk, ομάδα της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) καθώς και με πολυεθνικό Επιτελείο). Οι εν λόγω επιχειρήσεις διεξήχθησαν στην Κεντρική/Ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, με τη συμμετοχή φρεγατών, υποβρυχίων και αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας από την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια των 3rd Focused Operations, οι οποίες εντάσσονται στο ευρύτερο πλαίσιο των Επιχειρήσεων Θαλάσσιας Ασφάλειας (Maritime Security Operation-MSO) της “SEA GUARDIAΝ” η φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ πραγματοποίησε μεταξύ άλλων και νηοψία επί ύποπτου εμπορικού πλοίου, στην Κεντρική Μεσόγειο.

Επιπρόσθετα, με την ευκαιρία ολοκλήρωσης της Επιχείρησης, πραγματοποιήθηκε γυμνάσιο μη συναινετικής νηοψίας σε ύποπτο εμπορικό, στις εγκαταστάσεις του ΚΕΝΑΠ, με τη συμμετοχή της πυραυλακάτου ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΔΗΣ, ομάδας της ΔΥΚ και προσωπικού του ΚΕΝΑΠ.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: