Ολοκληρωθήκαν οι δοκιμές μαζικής παραγωγής του Α/Τ MILAN ER

Φωτογραφία απο τις δοκιμές του Milan ER. (MBDA)

Την 15η Οκτωβρίου, όπως είχε προγραμματίσει από κοινού με τους διεθνείς πελάτες της, η εταιρεία MBDA ολοκλήρωσε τη σειρά δοκιμών για την πιστοποίηση της μαζικής παραγωγής του αντιαρματικού συστήματος Milan ER.

Συνολικά τέσσερις επιτυχημένες βολές κατά στατικών και κινούμενων στόχων επιβεβαίωσαν τις δυνατότητες απόδοσης του εκτοξευτή, του πυραύλου όπως επίσης και της εκρηκτικής κεφαλής. Το συγκεκριμένο τελευταίο τεχνικό βήμα ακολουθεί την πιστοποίηση των προσόντων του οπλικού συστήματος Milan ER τα οποία επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Η εταιρεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα οριστικοποιήσει την εργασία παραγωγής και, όπως έχει προγραμματιστεί, την άνοιξη του επόμενου έτους, θα παραδώσει τις πρώτες μονάδες.

Η εξέλιξη του συστήματος Milan ER είναι αυτοχρηματοδοτούμενη απο την MBDA. To σύστημα προσφέρει τα επιχειρησιακά χαρακτηριστικά της οικογενείας των πυραύλων Milan, οι οποίοι επι του παρόντος βρίσκονται σε υπηρεσία σε ένοπλες δυνάμεις περίπου σαράντα χώρων σε όλο το κόσμο, και διαθέτει επίσης τελευταίας γενιάς τεχνολογίες με εξαιρετικά ενισχυμένο βεληνεκές, μια εξαιρετικά ισχυρή εκρηκτική κεφαλή και ένα πλήρως ψηφιακό εκτοξευτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της MBDA Αντουάν Μπουβιρ με την ευκαιρία αυτή δήλωσε: “Ο πύραυλος Milan ER εχει ιδιαίτερή σημασία για εμάς, λόγω της μεγάλης διαδοχικής απόδοσης που σαφώς ενσωματώνει, όμως επίσης επειδή αυτο το τόσο συναρπαστικό σύστημα επιτρέπει στην MBDA να διατηρεί επιχειρηματική και τεχνολογική παρουσία σε ενα μεγάλο αριθμό χώρων, οι οποίες, όλες, είναι υποψήφιοι αγοραστές προϊόντων ανώτερης ποιότητας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

  1. Πριν από την όποια αναβάθμιση σε Α/Τ, ας φροντίσουν πρώτα να μείνουμε με 2 τύπους και όχι με 4 και έπειτα βλέπουμε..υπάρχουν και αλλού αξιόλογα συστήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.