Ολοκληρωθήκαν οι εργασίες του 6ου συνεδρίου Διοικητών Αεροπαβατικών Δυνάμεων

Το χρονικό διάστημα από Δευτέρα 26 έως και Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018,  πραγματοποιήθηκαν οι εργασίες του 6ου Ετήσιου Διεθνούς Συνεδρίου Διοικητών Αεροπαβατικών (Α/ΑΒ) Δυνάμεων.

Το συνέδριο διοργανώθηκε με μέριμνα της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών-Αλεξιπτωτιστών «ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ», υπό την αιγίδα της Ιης Μεραρχίας Πεζικού «ΣΜΥΡΝΗ», στην έδρα του Γ΄ Σώματος Στρατού «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στις εργασίες του συνεδρίου συμμετείχαν αντιπροσωπείες από κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ολλανδία, η Πολωνία και η Ισπανία.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν οι Διοικητές της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) του ΓΕΕΘΑ, της Ιης ΜΠ, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ- ΑΛ, της 13ης Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (13 ΔΕΕ), της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας (71 Α/Μ ΤΑΞ), του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ) και εκπρόσωποι του ΓΕΣ, του ΓΕΑ, 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) και του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).

Στο συνέδριο αναδείχθηκε μεταξύ άλλων, η αξία της Διοίκησης και Έλεγχου στις Α/ΑΒ Επιχειρήσεις, η ανάγκη για  όσο το δυνατόν ευρύτερη τυποποίηση των ενεργειών, καθώς και η αποδοτικότερη ενσωμάτωση των επιμέρους εθνικών δυνάμεων σε μια πολυεθνική επιχείρηση.

Τέλος, παρουσιάσθηκαν θέματα Α/ΑΒ επιχειρήσεων και δυνατότητες συμμετεχόντων Σχηματισμών, ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε  επεξεργασία των Βασικών Οδηγιών Επιχειρήσεων (ΒΟΕ) Α/ΑΒ Επιχειρήσεων, οι οποίες θα υποβληθούν στο ΝΑΤΟ για περαιτέρω ενέργειες.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΔΕΝ ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.