Από 06 έως 08 Μαρτίου 2017 διεξήχθη στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ) η 14η Σύνοδος Αδριατικής – Ιόνιας Πρωτοβουλίας (Adriatic – Ionian Initiative – ADRION), κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των μελών της Διευθύνουσας Επιτροπής (Steering Group – SG) της Πρωτοβουλίας καθώς και η σύσκεψη της Επιχειρησιακής Ομάδας Εργασίας (Operational Working Group – OWG).

Στην εν λόγω πρωτοβουλία συμμετέχουν τα Ναυτικά των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου Πελάγους και συγκεκριμένα της Ελλάδας, της Αλβανίας, της Ιταλίας, της Κροατίας, του Μαυροβουνίου και της Σλοβενίας.

Σκοπός της Πρωτοβουλίας, είναι η εξασφάλιση της συνεργασίας μεταξύ των Ναυτικών των χωρών της Αδριατικής – Ιονίου πελάγους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού οι προκλήσεις ασφαλείας στην εν λόγω περιοχή.

Κατά τη Σύνοδο συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω αναβάθμισης της διαλειτουργικότητας και επιχειρησιακής συνεργασίας των Ναυτικών της Πρωτοβουλίας, ενώ έλαβε χώρα και η κύρια σύσκεψη σχεδιάσεως της ετήσιας άσκησης της Πρωτοβουλίας, που τον Ιούνιο του 2017 θα διεξαχθεί στην Ελλάδα (ADRION CAX/LIVEX 2017).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: