Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές αποδοχής των εξομοιωτών βολής και οδήγησης των Leopard 2 της Ινδονησίας

Το τακτικό σύστημα εκπαίδευσης σε πραγματικό χρόνο TacSi είναι ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας με δυναμική ικανότητα προσομοίωσης.

Μέσα σε δεκαπέντε μήνες με την ανάθεση της σύμβασης να προμηθεύσει τον Στρατό της Ινδονησίας με εξομοιωτές βολής και οδήγησης, η γερμανική Rheinmetall ολοκλήρωσε τα συστήματα εξομοιωτών τελευταίας τεχνολογίας για την εκπαίδευση των αρματιστών του Ινδονησιακού Στρατού. Η προμήθεια είναι αξίας αρκετών εκατομμυρίων ευρώ (€).

Εξομοιωτής εκπαίδευσης οδηγού (TDS) Leopard 2.

Ο εξομοιωτής βολής Εξάσκησης Δεξιοτήτων Βολής Leopard (LGST) και Εξομοιωτής Εκπαίδευσης Οδήγησης (TDS) είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την εκπαίδευση πληρωμάτων του άρματος μάχης Leopard 2A4, και πρόκειται να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την βελτίωση των χειριστικών και τακτικών ικανοτήτων Αρχηγών, Πυροβολητών και Οδηγών.

Σύστημα εξομοιωτή πύργου Leopard 2A4. (defesaglobal.wordpress.com)

Η υπερσύγχρονη τεχνολογία TacSi κατέχει περίοπτη θέση στους εν λόγω εξομοιωτές. Επιπρόσθετα, ως κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων στρατιωτικής τεχνολογίας, ο όμιλος Rheinmetall μπορεί να σχεδιάσει πάνω στην αξεπέραστη γνώση στο Leopard 2 και την μακροχρόνια εμπειρία του στο πεδίο των εξομοιωτών, τώρα πλέον σε συνδυασμό με τα πλεονεκτήματα που προσφέρονται από τις gaming τεχνολογίες. Ως αποτέλεσμα, τα προϊόντα εξομοιωτών της Rheinmetall συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα μιας παιχνιδομηχανής σε σχέση με την οπτικοποιήση με αποτέλεσμα την εκπαίδευση  υψηλής ποιότητας που εξασφαλίζουν οι εξομοιωτές της. Τον Μάρτιο του 2015 μια αντιπροσωπεία της Ινδονησίας εκτέλεσε την διαδικασία Εργοστασιακού Έλεγχου Απόδοσης (FAT) στην Rheinmetall και οι δύο εξομοιωτές την ολοκλήρωσαν με επιτυχία. Η παράδοση και εγκατάσταση των εξομοιωτών θα ξεκινήσει σύντομα ώστε το πρόγραμμα να ολοκληρωθεί εντός της προκαθορισμένης προθεσμίας.

Το 2012, η Ινδονησία προμηθεύτηκε 103 μεταχειρισμένα άρματα μάχης Leopard 2A4 από τα γερμανικά αποθέματα. Ένα μέρος από αυτά θα εκσυγχρονιστεί στο πρότυπο Leopard 2RI.

Εξομοιωτής εκπαίδευσης οδηγού (TDS) Leopard 2.

Rheinmetall

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.