Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές πιστοποίησης του M982 Excalibur Ib (βιντεο)

Ολοκληρώθηκα οι δοκιμές πιστοποίησης του Excalibur Ib. (armyrecognition.com)

Κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών βολών πιστοποίησης, που πραγματοποιήθηκαν στο Πεδίο δοκιμών της Γιούμα στην Αριζόνα, η εταιρεία Raytheon εκτόξευσε συνολικά 84 βλήματα καθοδηγούμενα με GPS Excalibur Ib M982. Η πλειοψηφία των βλημάτων προσγειώθηκε σε απόσταση δύο μέτρων από τον στόχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, η διαδικασία δοκιμών περιελάμβανε την πιστοποίηση του βλήματος στο Σουηδικό σύστημα πυροβόλου Archer – FH77BW L52 , το πυροβόλο Paladin του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) και τα πυροβόλα LW-155 του συστήματος M777.

To Σουηδικό πυροβόλο παρουσίασε καταστροφικά αποτελέσματα σε βεληνεκές 50,7 χιλιομέτρων ενώ το σύστημα πυροβόλου των ΗΠΑ στα 40,5 χλμ.

Το Excalibur Ib βασίζεται στις προηγούμενες εκδόσεις του Excalibur Ia-1 και Ia-2, των οποίων τα βλήματα είχαν χρησιμοποιηθεί σε πολεμικές επιχειρήσεις και περισσότερες από 650 βολές έχουν πραγματοποιηθεί από πυροβόλα των ΗΠΑ.

http://www.youtube.com/watch?v=OlwsoXsjtzo

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.