Ολοκληρώθηκαν οι θαλάσσιες δοκιμές του δεύτερου πλοίου JHSV των ΗΠΑ

Στη φωτογραφία πλοίο κλάσης JHSV. (Πηγή: Austal)

Το δεύτερο απ’ τα συνολικά δέκα διακλαδικά πλοία υψηλής ταχύτητας JHSV του Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), USNS Choctaw County (JHSV 2), έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις εργοστασιακές θαλάσσιες δοκιμές στο Mobile της Alabama ων ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Austal, δοκιμάστηκαν και αξιολογήθηκαν τα κύρια συστήματα του USNS Choctaw County, εν όψει της τελικής αξιολόγησης απ’ το Διοικητικό Συμβούλιο Επιθεώρησης και Εξέτασης Πλοίων του ΠΝ των ΗΠΑ (INSURV) πριν την οριστική παραλαβή του απ’ το ΠΝ των ΗΠΑ.

Το πλοίο χρησιμοποίησε το σύστημα προώσεως για να δοκιμάσει τα διάφορα επίπεδα ισχύος για αρκετές ώρες, όπως επίσης πραγματοποιήθηκε αξιολόγηση των συστημάτων επικοινωνιών και βαθμονόμησης των συστημάτων πλοήγησης.

Εκτός απο τη δοκιμή των τεσσάρων κατευθυνόμενων κινητήρων υδροπρόωσης με δυνατότητα πλεύσης μεγαλύτερη των 41 κόμβων, το πλοίο πραγματοποίησε μια σειρά στροφών με μεγάλη ταχύτητα για να δοκιμαστεί η σταθερότητα και η ευκινησία του σκάφους.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν δοκιμές στα συστήματα ελέγχου και στα συστήματα ελέγχου ρύπανσης του πλοίου.

Η παραλαβή του USNS Choctaw County από το ΠΝ των ΗΠΑ έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του Καλοκαιριού του 2013, που θα ακολουθήσει μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών αποδοχής απο το ΠΝ, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το άμεσο μέλλον.

Σχεδιασμένο για να κινείται γρήγορα και ευέλικτα σε ρηχά νερά, το πολύπλευρο JHSV μπορεί να μεταφέρει στρατιώτες και εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα, φορτία και εξοπλισμό για παγκόσμιες αποστολές μεγάλου εύρους.

Με δυνατότητα πλεύσης με μέση ταχύτητα 35 κόμβων, τα πλοία της κλάσης JHSV μπορούν να πραγματοποιήσουν μια μεγάλη γκάμα αποστολών, στις οποίες περιλαμβάνονται οι: μεταφορά στρατιωτών, ανθρωπιστική υποστήριξη, αντιμετώπιση καταστροφών και θαλάσσια περιφρούρηση.

Το 103 μέτρων μήκους JHSV μπορεί επίσης να εκτελέσει νυχτερινές και ημερήσιες αποστολές ελικοπτέρου για επιχειρήσεις περισυλλογής σε ρηχά λιμάνια.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=TLmDeE9pInQ]

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.