Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αναβάθμισης μέσης ζωής των τριών ναρκοθετικών κλάσης Pansio του φινλανδικού Ναυτικού, σύμφωνα με τον κύριο εργολάβο του προγράμματος, Atlas Elektronik Finland Oy.

Το FNS Pyhäranta, το τρίτο και τελευταίο σκάφος που δέχθηκε την αναβάθμιση, παραδόθηκε στην διοίκηση υποστήριξης των φιλανδικών δυνάμεων άμυνας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Το πρωτο πλοίο, το Pansio, παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2016 και το δεύτερο, το Porkkala, τον Μάιο του 2017. Η σύμβαση για την αναβάθμιση μέσης ζωής υπογράφηκε τον Μάιο του 2015.

Η αναβάθμιση μέσης ζωής κάλυψε την αντικατάσταση όλων των συστημάτων των πλοίων και την τοποθέτηση νέων συστημάτων. Αρχικά, τα πλοία παραλήφθηκαν στις αρχές της δεκαετία του 1990. Μετά την αναβάθμιση, τα πλοία θα μπορούν να υπηρετήσουν στο Ναυτικό μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, συμφωνά με τον εργολάβο.

Η ναρκοθετική και ναυτική μεταφορική ικανότητα των πλοίων διατηρήθηκε και κατά την αναβάθμιση αναπτύχθηκαν επίσης και λειτουργίες πλοίου υποστήριξης.

Οι εργασίες πάνω στα πλοία υλοποιήθηκαν στο ναυπηγείο Uudenkaupungin Työvene Oy στην δυτική ακτή της Φινλανδίας.

“Ολα τα πλοία παραδόθηκαν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και εκπληρώθηκαν όλες οι απαιτήσεις του πελάτη. Η επιτυχία αυτού του προγράμματος επετεύχθη από τον επαγγελματισμό και την εμπειρία, την καλή συνεργασία, εμπιστοσύνη και διαφάνεια ολόκληρης της ομάδας”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Elektronik Finland, Γιάκο Σαβισάρι, κατά την τελετή παράδοσης. “Εμείς, το ναυπηγείο, και οι υπο-προμηθευτές μας, η διοίκηση υποστηρίξεως και οι τελικοί χρήστες του Ναυτικού, έχουμε μοιραστεί τον ίδιο αντικειμενικό σκοπό”.

Αποδοση/Μετάφραση απο το NavalToday.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: