Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των 236 Bradley των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα

Bradley
Οχήματα Bradley του αμερικάνικου στρατού μεταφέρονται στη Νότια Κορέα (Πηγή: US Army)

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των 236 θωρακισμένων ερπυστριοφόρων οχημάτων Bradley A3 στο επίπεδο “Πακέτο επιβίωσης σε κατοικημένους τόπους III” (BUSK III), τα οχήματα σταθμεύουν στη Νότια Κορέα.

Το πακέτο αναβάθμισης BUSK περιλαμβάνει την προστασία, τις δυνατότητες και την λειτουργικότητα του συστήματος Bradley που χρειάζεται για την συμμετοχή σε επιχειρήσεις εντός κατοικημένων τόπων.


Σε άρθρο του στο Αrmy.mil, το επίσημο δικτυακό τόπο του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (US Army), ο Αντισυνταγματάρχης Glenn Dean ο οποίος υπηρετεί ως διευθυντής προϊόντος του Bradley, δήλωσε ότι από κοινού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η ομάδα εγκατάστασης του BUSK III της BAE Systems εκτέλεσαν εργασίες αναβάθμισης στα 236 οχήματα μάχης Bradley, τελειώνοντας ενα μήνα νωρίτερα από το προγραμματισμένο και 20 τοις εκατό κάτω από το προϋπολογισμό, το οποίο συνεπάγεται περίπου 700000 δολάρια εξοικονόμηση.

Το πακέτο αναβάθμισης BUSK III, το οποίο σχεδιάστηκε από τους διοικητές των αμερικάνικών ενόπλων δυνάμεων βάση των αναγκών που αντιμετώπισαν στο πεδίο των επιχειρήσεων, επιτρέπει στο όχημα μάχης του πεζικού του στρατού των ΗΠΑ να προσαρμοστεί καλύτερα στις σκληρές συνθήκες μάχης σε κατοικημένες περιοχές. Το πακέτο BUSK III περιλαμβάνει τέσσερις τροποποιήσεις, συμπεριλαμβανομένων της τοποθέτησης δεξαμενών καυσίμου με αντιεκρηκτικό υλικό και καθίσματα απορρόφησης κραδασμού έκρηξης για τον οδηγό, σύστημα προστασίας για το πλήρωμα στο πύργο, και θυρίδα εκκένωσης εκτάκτου ανάγκης.

Η επόμενη προγραμματισμένη αναβάθμιση είναι στο Fort Carson στο Κολοράντο, όπου θα αναβαθμιστούν στο πακέτο BUSK III τα οχήματα Bradley της 4ης Μεραρχίας Πεζικού των ΗΠΑ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.