Ολοκληρώθηκε η βασική στρατιωτική εκπαίδευση των Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών

Την Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2018, πραγματοποιήθηκαν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού (ΚΕΠΒ) Θήβας και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων (ΚΕΤΘ) Αυλώνα οι τελετές ολοκλήρωσης βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης των πρωτοετών Δοκίμων Ανθυποπυραγών και Πυροσβεστών, αντίστοιχα.

Την ανωτέρω τελετή των Δοκίμων Πυροσβεστών στον Αυλώνα τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κα Κατερίνα Παπακώστα – Σιδηροπούλου και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Κωνσταντίνος Γιόβας, οι οποίοι και επέδωσαν στους Δόκιμους Πυροσβέστες τα αποφοιτήρια. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Επιτελάρχης του Γ.Ε.Σ. Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Γ.Ε.Σ., ο Διοικητής του ΚΕΤΘ Αυλώνα Ταξίαρχος Γεώργιος Μαυροειδής και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης.

Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κατά τον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ύψιστο καθήκον προς το κοινωνικό σύνολο και τον άνθρωπο που καλούνται να υπηρετήσουν οι νέοι πυροσβέστες, με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες στις οποίες ζούμε, όπως η κλιματική αλλαγή. Απευθυνόμενη στους ίδιους, δήλωσε πολύ υπερήφανη, ενώ συνεχάρη και τις οικογένειές τους. Όπως είπε: «Είμαι πολύ υπερήφανη για εσάς. Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ πρωτίστως τις οικογένειές σας και εν συνεχεία τους δασκάλους σας, από τους οποίους λάβατε όλα τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να θέλετε σήμερα να προσφέρετε στο κοινωνικό σύνολο. Αυτό είναι ένα κεκτημένο το οποίο έχουμε και το οποίο πρέπει να το διατηρήσουμε. Επενδύουμε πολλά σε εσάς».

Την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε αντίστοιχη τελετή στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας για τους Δόκιμους Ανθυποπυραγούς. Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Διοικητής του ΚΕΠΒ Θήβας Ταξίαρχος Αθανάσιος Αλεξόπουλος και ο Διοικητής της Σχολής Ανθυποπυραγών, Αντιπύραρχος Δημήτριος Καλιανιώτης.

Στους τρεις πρώτους σε αξιολόγηση κάθε Κέντρου απονεμήθηκε το διακριτικό σήμα του «ΜΑΧΗΤΗ» που θα φέρουν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις Σχολές.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των Δοκίμων, των οποίων η εκπαίδευση θα συνεχιστεί από τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 με την ειδίκευση μηχανοδήγησης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.