Η εκπαίδευση προβλέπεται στο πρόγραμμα του έτους 2012 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφών και εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007 – 2013

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σαράντα (40) αστυνομικούς, με αντικείμενο «Εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των ατόμων που τελούν υπό επιστροφή», το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο (29 και 30.01.2014), στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Βόρειας Ελλάδας, στο Πανόραμα Βέροιας.

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχε αστυνομικό προσωπικό, το οποίο στα καθημερινά του καθήκοντα διαχειρίζεται θέματα αλλοδαπών, ενώ το διδακτικό προσωπικό αποτέλεσαν διακεκριμένοι καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθώς και εμπειρογνώμονες Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στις θεματικές ενότητες του προγράμματος συμπεριλήφθηκαν ενδεικτικά αντικείμενα θεωρητικής διδασκαλίας, που αφορούν τη νομοθεσία για τους αλλοδαπούς, τη διαδικασία ελέγχων, προσαγωγών και συλλήψεων μη νομίμων μεταναστών, των συνθηκών κράτησής τους, καθώς και των δικαιωμάτων των επιστραφέντων αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση προβλέπεται στο πρόγραμμα του έτους 2012 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επιστροφής και εντάσσεται στο γενικότερο εθνικό πρόγραμμα δράσεων διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών 2007–2013 και χρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής και κατά 25% από εθνικούς πόρους.

Στο τέλος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, απονεμήθηκαν πιστοποιητικά σπουδών στους συμμετέχοντες, τα οποία επέδωσε ο Διοικητής της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Διονύσιος Κούγκας.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: