Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΝ στην Βρετανία (φωτ)

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Μεγάλη Βρετανία. (ΓΕΝ)

Ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Μεγάλη Βρετανία από 13 έως 14 Νοεμβρίου 2014.

Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με το Βρετανό ομόλογο του, First Sea Lord and Chief of the Naval Staff, Admiral Sir George Zambellas και να συζητήσει θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν μεγάλο εύρος πεδίων συνεργασίας.

Επιπρόσθετα, επισκέφθηκε το Στρατηγείο MARCOM (Maritime Command) στο Northwood και συναντήθηκε με το Βρετανό Διοικητή, αντιναύαρχο Peter D. Hudson, και στη συνέχεια  με τους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στο εν λόγω Στρατηγείο. Το MARCOM αποτελεί το μοναδικό πλέον επιχειρησιακό Ναυτικό Στρατηγείο της Συμμαχίας μετά την αναθεώρηση της δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ το 2012 και την συνακόλουθη κατάργηση του Ναυτικού Στρατηγείου της Νάπολης.

Συνάντηση Αρχηγού ΓΕΝ με τους Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, που υπηρετούν στο MARCOM. (ΓΕΝ)

“Οι Έλληνες σύμμαχοί μας διαδραματίζουν ενα ζωτικό ρόλο στη Θαλάσσια Συμμαχική Στρατηγική” είπε ο αντιναύαρχος Peter D. Hudson. “Η συμμετοχή τους στις Μόνιμες Ναυτικές Δυνάμεις είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς και η φιλοξενία του Νατοϊκού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στην Κρήτη. Οι ναυτικές δυνάμεις του αντιναυάρχου Αποστολάκη διοργανώνουν σε τακτική βάση δραστηριότητες και ασκήσεις όπως η εν εξέλιξη Άσκηση ΑΡΙΑΔΝΗ στον Πατραϊκό κόλπο, όπου αυτή τη στιγμή ασκείται η Μόνιμη Αντιναρκική Δύναμη Δυο.”

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Μεγάλη Βρετανία. (ΓΕΝ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.