Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Admiral John M. Richardson USΝ, Chief of Naval Operations (CNO).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε σειρά συναντήσεων με Αμερικανούς αξιωματούχους και παράγοντες της ομογένειας.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτικού Richard Spencer, τον Αμερικανό ομόλογό του Admiral John M. Richardson USΝ και τον Αναπληρωτή Διευθυντή της Υπηρεσίας Άμυνας, Ασφάλειας και Συνεργασίας (Defence Security Cooperation Agency) Gregory Kausner.

Ολοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και στο επίκεντρό τους βρέθηκε η γεωπολιτική κατάσταση στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής καθώς και οι σύγχρονες απειλές ασφαλείας. Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι επανεπιβεβαίωσαν την στήριξη των ΗΠΑ στη χώρα μας, εξήραν την σημασία της Ναυτικής Βάσης στη Σούδα και εξέφρασαν την επιθυμία για περαιτέρω αναβάθμιση της διμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, τόσο εντός της Συμμαχίας, όσο και ως γέφυρα μεταξύ των αραβικών χωρών και του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε επαφές με τα στελέχη της ομογένειας Andy και Mike Manatos, ενώ ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση υπό την αιγίδα του American Hellenic Institute (ΑΗΙ), στην οποία παραβρέθηκαν – πέραν του Προέδρου του AHI κ. Nick Larigakis – και επιφανείς παράγοντες, μεταξύ των οποίων ο γερουσιαστής της Φλόριντα κ. Gus Bilirakis, ο πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα κ. Thomas Miller, o αντικαταστάτης του Πρέσβη της Κύπρου, κ. Ανδρέας Νικολαΐδης, η αντιπρόεδρος του Lexington Institute, κα. Constance Douris και ο κ. Αλέξιος Μητσόπουλος εκ μέρους της ελληνικής διπλωματικής αποστολής στις ΗΠΑ. Η ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ έτυχε ευρείας αποδοχής και έδωσε το έναυσμα για έναν εποικοδομητικό διάλογο, σε όλο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων.

Ολοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε την εταιρεία Lockheed Martin, συναντήθηκε με την αντιπρόεδρο International Government Affairs Lockheed Martin κα. Nancy Ziuzin Schlegel και ενημερώθηκε για την πρόοδο του προγράμματος της αναβάθμισης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας    Ρ-3Β, που πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ.

Τέλος, ο Αρχηγός είχε συνάντηση με τον Έλληνα Πρέσβη στην Ουάσιγκτον, κ. Θεοχάρη Λαλάκο καθώς και με τους Έλληνες Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Στρατιωτικής Αντιπροσωπείας και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην Ουάσιγκτον.

Ολοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες ΑμερικήςΟλοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: