Ολοκληρώθηκε η θερινή εκπαίδευση της ΣΣΑΣ, στο Ποσείδι Χαλκιδικής (φωτ)

Κατά το χρονικό διάστημα από 16 έως 27 Ιουλίου 2018 η Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) πραγματοποίησε την θερινή εκπαίδευση των Μαθητών της, η οποία έλαβε χώρα στην περιοχή του Ποσειδίου Χαλκιδικής.

Οι Μαθητές και οι Μαθήτριες της Σχολής εκπαιδεύτηκαν σε αντικείμενα:

Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018

 • Ατομικής Τακτικής
 • Α’ Βοηθειών
 • Α’ Βοηθειών Μάχης
 • Επιβίβασης – πτήσης – αποβίβασης σε μεταφορικά Ε/Π
 • Διακομιδή ασθενούς σε φορειοφόρα Ε/Π
 • Κολύμβησης
 • Κωπηλασίας
 • Διεξαγωγή πορειών και αντικειμένων ατομικής τακτικής κατά τη νύχτα
 • Διεξαγωγή αντικειμένων προσανατολισμού ημέρα και νύχτα, με άσκηση σε στίβο προσανατολισμού

Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018
Η στρατιωτική εκπαίδευση κορυφώθηκε με τη διοργάνωση αγώνα τροπαίου, όπου οι διαγωνιζόμενοι ανά ομάδες διεκδίκησαν το τρόπαιο φυσικής κατάστασης βάσει χρόνου αλλά κυρίως με βάση το ομαδικό πνεύμα, όπως παρακάτω:

 • Δρόμος 2 χλμ σε αμμώδες έδαφος με οπλισμό και φόρτο μάχης
 • Λύση – αρμολόγηση ατομικού οπλισμού
 • Ομαδική μεταφορά λέμβου προς την ακτή
 • Κωπηλασία 100μ.
 • Διέλευση στίβου εμποδίων
 • Διελκυστίνδα 2 καλύτερων ομάδων για ανάδειξη νικητή

Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018
Παράλληλα η Σχολή, στο πνεύμα εξωστρέφειας, πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως και Σταυρουπόλεως, όπου Μαθητές της Σχολής εκκλησιάστηκαν μαζί με τους κατασκηνωτές.

Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018Ολοκλήρωση Θερινής Εκπαίδευσης ΣΣΑΣ στο Ποσείδι Χαλκιδικής 2018

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

 1. Σε πεισμα των εθνομηδενιστων,υπαρχει και θα υπαρχει η Σχολη Ευελπιδων,στην οποια φοιτουν τεκνα του Λαου,και οχι τεκνα βουλευτων,εργατοπατερων του δημοσιου,εφοπλιστων,διεθνιστων,»καλλιτεχνων» και αλλων «δημοκρατικων» δυναμεων.
  Αυτα βλεπουν οι (ψυχικα και σωματικα) απλυτοι και τρελαινονται,αλλα και ειρωνευονται τους «στρατοκαυλους» που καλοκαιριατικα εκπαιδευονται,αντι να «αραζουν» σε…καποιο μπαρακι.
  Δεν ξερω ποιος το συνεταξε το κειμενο,αλλα του απευθυνω ενα μεγαλο Ευγε,που χρησιμοποιησε Μ κεφαλαιο.
  Μαθητες και Μαθητριες,αυτο ειναι το σωστο!

  1. Mονο που το αρθρο μιλαει για την ΣΣΑΣ (στην Θεσσαλονικη ) και οχι την Ευελπιδων.
   Επισης, μετα το περας της σχολης μαλλον δεν θα ξαναπιασουν ποτε οπλο καθως οι ειδικοτητες ειναι ((Ιατροί, Κτηνίατροι, Οδοντίατροι, Φαρμακοποιοί, Ψυχολόγοι,Οικονομικού,Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων)
   Αρα οτι προλαβαν προλαβαν.

   «Η εφαρμοσμένη στρατιωτική εκπαίδευση περιλαμβάνει:

   5ήμερο ημερήσιων και νυχτερινών βολών σε συνδυασμό με την πανεπιστημιακή δραστηριότητα.

   Χειμερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 4 πρώτων τάξεων της Σχολής στην περιοχή ΛΙΒΑΔΙΑ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ Τρικάλων για μια εβδομάδα μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Φεβρουαρίου.

   Θερινή εκπαίδευση-διαβίωση με τη συμμετοχή των 3 πρώτων τάξεων της Σχολής στην περιοχή ΦΑΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΙΟΥ Χαλκιδικής για τρεις εβδομάδες μετά το πέρας της εξεταστικής περιόδου του Ιουνίου.

   Με το τέλος της δραστηριότητας αυτής, ο κύκλος της ετήσιας στρατιωτικής εκπαίδευσης κλείνει και οι μαθητές-τριες αναχωρούν για την καλοκαιρινή τους άδεια.»

   1. Σωστα.Αλλα οπως και να εχει η κατασταση,αλλο ο σπουδαστης Στρατιωτικων Σχολων,και αλλο ο αναρχοαπλυτος υβριστης.
    Οσο για το αν πιασουν οπλο,ειναι θεμα ειδικοτητος.Λογικο ειναι ο Στρατιωτικος δικαστικος ή ο χειρουργος να μην ειναι μαχιμος.
    Μηπως επιασαν οπλο στα χερια τους οι βουλευτες ή οι «αντιρρησιες»;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.