Άσκηση χειρισμού κρίσεων (CMX-15). (ΓΕΕΘΑ)

Από την Τετάρτη 4 έως την Τρίτη 10 Μαρτίου 2015, διεξήχθη η Άσκηση Χειρισμού Κρίσεων (Crisis Management Exercise) του ΝΑΤΟ, με την ονομασία «CMX-15», η οποία διεξάγεται, σε ετήσια βάση από το 1992, με σκοπό την εξάσκηση του προσωπικού (στρατιωτικού/πολιτικού) σε διαδικασίες διαχείρισης κρίσεων, σε στρατηγικό επίπεδο.

Στην άσκηση συμμετείχαν τα Κράτη-Μέλη του ΝΑΤΟ, με έδρες τις πρωτεύουσες των χωρών τους, οι Στρατηγικές Διοικήσεις του ΝΑΤΟ (SHAPE, SACT), τα ΝΑΤΟικά Στρατηγεία (IS, IMS), καθώς και μη Κράτη-Μέλη (Αυστραλία, Ιαπωνία, Σουηδία, Φινλανδία και Ουκρανία) και διεθνείς Οργανισμοί, χωρίς ανάπτυξη δυνάμεων.

Άσκηση χειρισμού κρίσεων (CMX-15). (ΓΕΕΘΑ)

Σε εθνικό επίπεδο, πέραν του προσωπικού του ΓΕΕΘΑ και των τριών Γενικών Επιτελείων, συμμετείχαν και εκπρόσωποι/σύνδεσμοι των:

  • Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  • Υπουργείου Εξωτερικών
  • Υπουργείο Υγείας
  • Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (ΕΛΑΣ, ΠΣ, ΕΥΠ, ΓΓΠΠ)
  • Υπουργείο Οικονομίας-Ναυτιλίας-Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων (ΛΣ/ΕΛ/ΑΚΤ)
  • Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας

    Άσκηση χειρισμού κρίσεων (CMX-15). (ΓΕΕΘΑ)

Οι συμμετέχοντες ασκήθηκαν στην εξάσκηση επί των διαβουλεύσεων και της συλλογικής σύλληψης αποφάσεων, σε στρατηγικό πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο, σε μια επιχείρηση αντιμετώπισης κρίσης.

Ειδικότερα ασκήθηκαν σε διαβουλεύσεις και σε συλλογική σύλληψη αποφάσεων :

– σε περίπτωση αντιμετώπισης απειλής από διασπορά Όπλων Μαζικής Κατά-στροφής
– σε περίπτωση ΡΒΧ πολέμου και Κυβερνοπολέμου
– στην ετοιμότητα αντίδρασης της Συμμαχίας
– στην εξάσκηση της δομής διοίκησης της Συμμαχίας
– στην Στρατηγική Επικοινωνία
– στην αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών

Άσκηση χειρισμού κρίσεων (CMX-15). (ΓΕΕΘΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: