Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Ν. Τόσκα στην περιοχή ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (φωτ)

Ολοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ. (ΥΠΕΘΑ)

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας ολοκλήρωσε την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, την περιοδεία του στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων) με επίσκεψη σε μονάδες της 98 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Λέσβο.

Ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή, τις δυνατότητες και τα προβλήματα και ενημέρωσε με ομιλία του το προσωπικό για τις βασικές κατευθύνσεις της σχεδιαζόμενης Νέας Δομής των Ενόπλων Δυνάμεων. Επισκέφθηκε δε την 98 ΜΕΘ (Μονάδα Εθνοφυλακής) και παρακολούθησε επίδειξη αποτελεσματικότητας και διασύνδεσης των αντιαεροπορικών συστημάτων του νησιού μέσω του Συστήματος Τεχνικού Ελέγχου Πυρός -ΣΤΕΠ “Ηρακλής”.

Ο κ. Τόσκας, σε δηλώσεις του προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ανταποκριτή Στρατή Μπαλάσκα σχετικά με τη Νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, σημείωσε ότι «αυτή θα έχει αποτέλεσμα να καταστήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις περισσότερο αποτελεσματικές σε ό,τι αφορά την αμυντική προσπάθεια, ενώ ταυτόχρονα θα μειωθεί και το κόστος λειτουργίας τους, όπου αυτό είναι δυνατό. Αυτό θα επιτευχθεί με λειτουργικές μεταρρυθμίσεις και συγχωνεύσεις, αλλά κυρίως με την ενίσχυση των δυνάμεων στα νησιά και τη Θράκη μέσω μετακινήσεων από το εσωτερικό της χώρας, όπου δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης στρατιωτικών σχηματισμών».

Πάντως, «οι στρατιωτικές δαπάνες που έχουν σχέση με την αποτελεσματικότητα της άμυνας της χώρας, καθώς και οι μισθοί του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων δεν πρόκειται να μειωθούν», συμπλήρωσε.

Σχολιάζοντας τη συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση της χώρας με τους εταίρους αλλά και τις πρόσφατες παραβιάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά στρατιωτικά αεροσκάφη, ο κ. Τόσκας τόνισε πως «η Ελλάδα τείνει χείρα φιλίας προς τη γείτονα χώρα, αλλά αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα την ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων». Ξεκαθάρισε επίσης πως «απαιτείται τόσο από Δυσμάς όσο και από Ανατολάς σεβασμός στις αρχές της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας που γεννήθηκαν σε αυτόν τον τόπο».

embed]https://flic.kr/p/uTLKYS[/embed]Ολοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝΟλοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝΟλοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝΟλοκλήρωση της περιοδείας του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες

Την Τετάρτη 24 Ιουνίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες, συνεχίζοντας για δεύτερη μέρα, την περιοδεία του στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).

Κύρια δραστηριότητά του κ. ΥΦΕΘΑ υπήρξε σειρά επισκέψεων σε μονάδες και φυλάκια της 96 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) η οποία εδρεύει στη Χίο και στη διάρκεια των οποίων ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τα προβλήματα. Επιθεώρησε δε τον χώρο κατασκευής 7 οικιστικών μονάδων για υπηρετούντες ΕΠΟΠ στο Χαλκιός της Χίου.

Ο κ. Τόσκας παραβρέθηκε επίσης σε τακτική εκπαιδευτική άσκηση τεθωρακισμένων στο στρατόπεδο “ΤΧΗ Πιπίδη Δημοσθένη”. Μάλιστα συμμετείχε συμβολικά σε μέρος της άσκησης ο ίδιος, οδηγώντας ένα Μ113 ΤΟΜΠ (τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού).

“Ηρθα για να εξετάσουμε τα αμυντικά θέματα των νησιών του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου και παράλληλα να δούμε τους τρόπους συνεργασίας και να εντοπίσουμε τις ανάγκες βοήθειας των τοπικών κοινωνιών από το στρατό”, επεσήμανε ο κ Τόσκας μιλώντας σε εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ. Σε ειδική αναφορά του στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είπε ότι “τείνουμε χείρα φιλίας στην Τουρκία, όμως δείχνουμε και την αποφασιστικότητα για την ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων των νησιών μας”.

Στη Χίο, ο κ. ΥΦΕΘΑ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρματζη.

Ακόμα, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τα Εθνικά Φυλάκια στα Ψαρά και στις Οινούσσες, όπου επίσης συναντήθηκε και με εκπροσώπους των τοπικών αρχών.

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και ΟινούσσεςΕπίσκεψη ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα σε Χίο, Ψαρά και Οινούσσες

Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)

Την  Τρίτη 23 Ιουνίου ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας επισκέφθηκε τη Σάμο και το Αγαθονήσι, ξεκινώντας τριήμερη περιοδεία στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Ανώτατη Στρατιωτική Διοίκηση Εσωτερικού και Νήσων).

Στο στρατηγείο της 79 ΑΔΤΕ (Ανώτατη Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής) στη Σάμο, και στο στρατόπεδο του 298 Μ/Κ ΤΕ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής) το οποίο επίσης επισκέφθηκε, ο κ. ΥΦΕΘΑ ενημερώθηκε για την αποστολή και τις δυνατότητες του σχηματισμού, ενώ συζήτησε τα προβλήματα και τους τρόπους αντιμετώπισής τους. Στη διάρκεια ομιλίας του προς το προσωπικό, ο κ. Τόσκας επεσήμανε: «Σχεδιάζουμε και σύντομα θα υλοποιήσουμε Νέα Δομή Δυνάμεων η οποία θα δίνει στις Ένοπλες Δυνάμεις μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα και, όπου αυτό θα είναι δυνατό, μικρότερο κόστος, χωρίς να επηρεάζονται οι αμοιβές του προσωπικού».

Ερωτηθείς σχετικά από εκπροσώπους τοπικών ΜΜΕ στη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου, ο κ. ΥΦΕΘΑ διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται θέμα ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο:

«Άλλωστε, οι όποιες διεθνείς συμφωνίες της χώρας περνούν μέσα από τη Βουλή», είπε με έμφαση.

Ο κ. Τόσκας είχε επίσης συναντήσεις τον Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Κορσεών κ.κ. Ευσέβιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Νικόλαο Κατρακάζο.

Επίσης ο κ. Τόσκας, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Σεβαστάκη, επισκέφθηκε το Αγαθονήσι όπου συναντήθηκε με τοπικές αρχές και κατοίκους και συζήτησε σχετικά με τις συνθήκες και τα προβλήματα διαβίωσής τους. Συναντήθηκε επίσης με τη δύναμη του φυλακίου της Φρουράς του ακριτικού νησιού.

Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)Περιοδεία ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα στο χώρο ευθύνης της ΑΣΔΕΝ (Νησιά Βορειοανατολικού Αιγαίου)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

    1. Δέν εἶναι ἕλξη,ταξική ἀλληλεγγύη εἶναι.
      Και στην τέταρτη φωτό,το ἄρμα που σε ὑπηρεσία με την ΑΣΔΕΝ θα ἀντικαταστήσει τους ἀντικαταστάτες του.

  1. Α/Τ βλημα δεν περιεργαζεται;Μαλλον ετερωνυμο,των ΤΘ ο Τοσκας, κι αυτο με κανει κι απορω,πως κολλησε με τα φρικια του ΞΥΡΙΖΑ

    1. To βλημα ειναι απο το συστημα SA-8,αριστερα μολις που διακρινεται ο εκτοξευτης ,ενω δεξια ειναι το οχημα με το ρανταρ KASTA και στην μεση το οχημα με το κεντρο ελεγχου του ρανταρ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.