Η “Sikorsky”, μια εταιρεία της “Lockheed Martin”, ολοκλήρωσε την πιστοποίηση, σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα, ενός ολοκληρωμένου συστήματος όπλων για τα ελικόπτερα “S-70M / S-70i Black Hawk”. Πλήρως ενσωματωμένο στα υφιστάμενα ηλεκτρονικά πτήσης του ελικοπτέρου, το σύστημα επιτρέπει κάθε πιλότο να βάλλει πυρομαχικά άμεσα από τα πολυβόλα, ατρακτίδια ρουκετών και εκτοξευτές πυραύλων αέρος-εδάφους με κατάδειξη λέιζερ πάνω σε στατικούς ή κινούμενους στόχους με μεγάλη ακρίβεια.

“Η Sikorsky έχει απλουστεύσει σε μεγάλο βαθμό την περιπλοκή αποστολή βολής βλημάτων σε έναν στόχο από μεγάλες αποστάσεις με τον υπολογισμό πολύπλοκων βαλλιστικών υπολογισμών που απαιτούνται για την αεροπορική εκτέλεση βολών”, δήλωσε ο Μπίλ Γκοστικ, αντιπρόεδρος Στρατιωτικών Συστημάτων και Υπηρεσιών Υφηλίου της “Sikorksy”. “Από τη στιγμή που οι διεπαφές όπλων και ηλεκτροοπτικοί αισθητήρες υπέρυθρων ειναι ενσωματωμένοι με τα υφιστάμενα χειριστήρια και οθόνες των ελικοπτέρων “Black Hawk”, οι διεθνείς στρατοί μπορούν να προσθέσουν εξωτερικούς πτερυγικούς πυλώνες της επιλογής τους σε λιγότερο από τρεις ώρες για να εκτελέσουν εύρος μεσαίων επιθετικών αποστολών”.

Το 2017, η “Sikorsky” σύναψε εξαετές πρόγραμμα ανάπτυξης του συστήματος όπλων, που περιλαμβάνει δοκιμαστικές βολές με πραγματικά πυρά διάρκειας δύο ετών στο πεδίο δοκιμών “Yuma” του Στρατού των ΗΠΑ στην Αριζόνα. Πρόσφατα το ανεξάρτητο Συμβούλιο Αξιολόγησης και Διασφάλισης της “Sikorsky” επαλήθευσε και επικύρωσε την αποτελεσματικότητα και συμμόρφωση με την ασφάλεια επιχειρήσεων, αξιοπλοΐα και ακρίβεια βολής του οπλικού συστήματος.

Τα όπλα μεταφέρονται απο δύο εξωτερικές πτέρυγες που υποστηρίζουν τέσσερις σταθμούς όπλων, οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν οποιοδήποτε συνδυασμό ενός σταθερού πολυβόλου .50 (12,7 χιλ.) – ή κάλαθους δεκαεννιά (19) ρουκετών “Hydra 70”, ή πυραυλους αέρος-εδάφους “Hellfire”. Επιπλέον, η πιστοποιημένη διαμόρφωση διαθέτει σταθερά μικρά πολυβόλα 7,62 χιλ τοποθετημένα έμπροσθεν χειριζόμενα από τον πιλότο ή στα παράθυρα της καμπίνας χειριζόμενα από το πλήρωμα.

Από τη στιγμή που θα ενοποιηθεί για την μεταφορά οπλισμού, το οπλισμένο ελικόπτερο “Black Hawk” μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να εκτελεί ποικιλία μεσαίων επιθετικών αποστολών:

Επίθεση, οπλισμένη συνοδεία, πυρά καταστολής: Μεταφέρει πλήρες εξωτερικό φορτίο όπλων, με παλέτες πυρομαχικών και εφεδρικές δεξαμενές καυσίμου στο εσωτερικό της καμπίνας.

Μεταφορά στρατευμάτων και επίθεση: Καθίσματα μέχρι δέκα στρατιώτες και δύο πολυβολητές παραθύρων με εξωτερικές πτέρυγες (χωρίς παλέτες στο εσωτερικό της καμπίνας).

Εναντίον τεθωρακισμένων: Μεταφέρει μέχρι δεκαέξι πυραυλους καθοδηγημένους με λέιζερ.

Για την εμπλοκή με πολυβόλα και ρουκέτες, το σύστημα όπλων παρέχει συνεχώς ενημερωμένα σύμβολα σκόπευσης σε κάθε οθόνη ενσωματωμένη στην κάσκα χειριστή. Ακολουθώντας τα σύντομα μηνύματα στην οθόνη, ο πιλότος μπορεί να οδηγήσει το ελικόπτερο για να εμπλέξει τον στόχο. Το σύστημα παρέχει επίσης καθορισμό στόχου για τους πυραυλους με καθοδήγηση λέιζερ Hellfire.

Διαθέσιμο απο την “Sikorksy”, το σύστημα όπλων του “Black Hawk” μπορεί να προσαρμοστεί πάνω στις επιλογές του πελάτη.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ο εξοπλισμός με πυραύλους στα μοντέλα UH-60 υπάρχει και σε προηγούμενες εκδόσεις του τύπου, ειδικά οι μονάδες ειδικών αποστολών(όπως η 160th SOAR) έχουν μια μεγάλη ποικιλία οπλισμού για επιθετική χρήση του UH/HH/MH-60 σαν υποστήριξη για τις διάφορες μονάδες ειδικών δυνάμεων που μεταφέρουν.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: