Ολοκληρώθηκε η σύμβαση σχεδιασμού και προδιαγραφών του ρωσο-ινδικού μαχητικού 5ης γενιάς

Ινδία και Ρωσία έχουν συμφωνήσει για τις τελικές προδιαγραφές και το πλαίσιο συνεργασίας του νέου ινδικού μαχητικού που θα προέρχεται από το μαχητικό αεροσκάφος PAK-FA T-50 της εταιρείας Σουκόι.

Η σύμβαση για το σχεδιασμό και το τεχνικό έργο του ρωσο-ινδικού μαχητικού 5ης γενιάς (PMF/FGFA) πολλαπλού ρόλου έχει ολοκληρωθεί. Ο σχεδιασμός του μαχητικού έχει αναπτυχθεί πλήρως ανακοίνωσε εταιρεία Σουκοϊ την 10 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας  οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σχετικά με την απο κοινού ανάπτυξη και τον καταμερισμό των εργασιών κατά τη διάρκεια του σταδίου της έρευνας και ανάπτυξης (R&D). Η σύμβαση για το στάδιο R&D βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και πρόκειται να υπογραφεί αυτή τη χρονιά.

Η συμφωνία για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς υπογράφηκε την 18η Οκτωβρίου 2007 στη Μόσχα κατά τη διάρκεια της 7ης Συνόδου της κοινής Ρωσο-ινδικής Διακυβερνητικής Επιτροπής στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινό Ρωσο-Ινδικό πρόγραμμα στρατιωτικής στο τομέα της στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας.

Το Δεκέμβριο του 2010, η κρατική εταιρεία αμυντικών εξαγωγών Rosoboronexport, η Σουκόι και η ινδική Hindustan Aeronautics Limited (HAL) υπέγραψαν σύμβαση για την ανάπτυξη του σχεδιασμού και το τεχνικό έργο του μαχητικού. Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάση του έργου η ρωσική πλευρά εκπαίδευσε Ινδούς ειδικούς, και τους παρείχε τα πρωτότυπα δεδομένα και το λογισμικό για να δημιουργήσουν ενιαίο περιβάλλον εργασίας.

Απο το 2012 μια ινδική ομάδα εργασίας εργάζεται στη Ρωσία και μία ομάδα Ρώσων εμπειρογνωμόνων στην Ινδία. Και οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν τις απαραίτητες πληροφορίες.

Το μαχητικό PMF/FGFA που αναπτύχθηκε απο τα συμβαλλόμενα μέρη, θα έχει κάποιες διαφορές απο το ρωσικό πρωτότυπο λόγω των ειδικών απαιτήσεων της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.