Ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος σπουδών στελεχών της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ»

Την Παρασκευή 05 Ιουλίου 2013, ολοκληρώθηκε ο Α’ κύκλος σπουδών στελεχών της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΣ», στην Τουρκική, Ρωσική και Βουλγαρική γλώσσα.

Τα στελέχη του Α’ κύκλος σπουδών της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού “ΕΒΡΟΣ”. (Φωτ ΓΕΣ)

Η υπόψη εκπαίδευση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013, στο πλαίσιο συνεργασίας της Μεραρχίας με τη Σχολή Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Γλωσσών του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ). Σκοπός της συνεργασίας είναι η διδασκαλία των αντίστοιχων γλωσσών σε στελέχη του Σχηματισμού, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες της Μεραρχίας, λειτούργησαν 3 τμήματα Τουρκικής γλώσσας, 2 Ρωσικής και 1 Βουλγαρικής. Συμμετείχαν συνολικά 58 στελέχη βαθμών ΕΠΟΠ Δεκανέα έως Ταγματάρχη, οι οποίοι παρακολούθησαν τον Α’ κύκλο σπουδών (Α’ εξάμηνο) του προγράμματος του ΙΜΧΑ, καταβάλλοντας ιδιαίτερη προσπάθεια, εκτός ωραρίου εργασίας.

Τα πτυχία απένειμαν ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και η Διευθύντρια της Σχολής κα Σμαράγδα Αρβανιτίδου. (Φωτ: ΓΕΣ)

Στην τελετή αποφοίτησης που πραγματοποιήθηκε στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης, τα πτυχία απένειμαν ο Διοικητής της Μεραρχίας Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκατζογιάννης και η Διευθύντρια της Σχολής κα Σμαράγδα Αρβανιτίδου.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.