Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), από 27 έως 31 Μαΐου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ (Κ.Ε.ΠΑΛ) και της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ), το πρώτο Σχολείο Σωστικών και Πυροσβεστικών Μέσων του Πολεμικού Ναυτικού, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και διαδικασίες της Διεθνούς Συνθήκης STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping), στα ακόλουθα αντικείμενα:

Φωτογραφία από την εκπαίδευση. (Πηγή: ΓΕΝ)

α. Τεχνικές ατομικής επιβίωσης (Personal survival techniques)

β. Πρόληψη πυρκαγιάς και πυρόσβεση ( Fire prevention and fire fighting).

γ. Στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες (Elementary first aid)

δ. Ατομική ασφάλεια και κοινωνικές ευθύνες (Personal safety and social responsibilities).

Σκοπός της Συνθήκης STCW είναι η προαγωγή της ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας, καθώς και η προστασία του περιβάλλοντος, με την καθιέρωση διεθνών προτύπων εκπαίδευσης και την έκδοση αντίστοιχων πιστοποιητικών.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: