Ολοκληρώθηκε το 2º Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης της 31 ΜΕΕΔ (Φωτογραφίες)

Φωτογραφία από την Τελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΓΕΑ)

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ) ανακοίνωσε πως την Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, η τελετή απονομής των πτυχίων αποφοίτησης από το 2º Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης (ΣΒΕΔΜΑ), της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης (ΜΕΕΔ).

Τα πτυχία στους έξι (6) επίλεκτους Διασώστες Μάχης, επέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Το σχολείο παρέχει μια ενιαία και εξειδικευμένη εκπαίδευση στους Διασώστες Μάχης, καλύπτοντας όλα τα επιμέρους αντικείμενα που θεωρούνται απαραίτητα εφόδια προκειμένου οι απόφοιτοί του να στελεχώσουν τις επιχειρησιακές Ομάδες Ειδικών Αποστολών (ΟΜΕΑ) της Μοίρας για ανάληψη αποστολών Έρευνας – Διάσωσης και Έρευνας – Διάσωσης Μάχης.

Οι υποψήφιοι περνούν από μια διαδικασία σκληρής αρχικής επιλογής και στη συνέχεια αξιολογούνται διαρκώς, σε κάθε εκπαιδευτικό αντικείμενο, με αυστηρά κριτήρια τα οποία εξασφαλίζουν ότι μόνο οι καλύτεροι θα καταφέρουν να ολοκληρώσουν το Σχολείο και θα πάρουν την ειδικότητα του Διασώστη Μάχης.

Η εκπαίδευση ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2012 με είκοσι ένα υποψήφιους από τους οποίους την ολοκλήρωσαν μόλις έξι.

Τελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών ΜάχηςΤελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών ΜάχηςΤελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών ΜάχηςΤελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών ΜάχηςΤελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών ΜάχηςΤελετή Αποφοίτησης του 2ου Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Διασωστών Μάχης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

7 Απαντήσεις

  1. Απ’οτι ξέρω το σχολείο είναι για όλους όσους θα υπηρετήσουν ως διασώστες μάχης στις επιχειρησιακές ομάδες διάσωσης της Πολεμικής Αεροπορίας.

   Άσχετο με την δημοσίευση, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει και σε πολλά σχολεία των ειδικών δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, εκτός από τα σχολεία ειδικότητας πχ ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ όπου είναι μόνο για ΕΠΟΠ.

   1. δεν σε καταλαβα…
    εννοω αποφοιτησαν 6 και φαινεται κάποιοι απο αυτους να είναι αξιωματικοι, αυτοι είναι απόφοιτοι ή οι εκπαιδευτες τους?

    1. Συγνώμη, απόφοιτοι αξιωματικοί είναι, από ότι ξέρω στο σχολείο εκπαιδεύονται αξιωματικοί και υπαξιωματικοί ταυτόχρονα.

     Δεν είναι μόνο για ΕΠΟΠ, είναι κοινό σχολείο.

     Προσπάθησα να φέρω ως παράδειγμα το σχολείο ΣΠΕΕΠΟΠΕΔ του στρατού, στο οποίο εκπαιδεύονται μόνο ΕΠΟΠ και όχι αξιωματικοί.

     Πιστεύω να σε βοήθησα

 1. Χαίρετε. Εξαιρετικό το έργο της ΜΕΕΔ, πολύ καλή ιστοσελίδα. Στο αντίστοιχο αμερικάνικο σχολείο αποφοιτεί το 10%, βέβαια, αλλά είναι άλλες οι συνθήκες, Θα ήθελα να ρωτήσω-παρά το ότι είναι παλιά η ανάρτηση-εάν οι διασώστες μάχης εκπαιδεύονται και ως ελεγκτές μάχης όπως συμβαίνει και σε αντίστοιχα σχολεία στο εξωτερικό ή το έργο αυτό το αναλαμβάνει, θεωρητικά πάντα, το ΕΤΑ… Επίσης, επειδή είμαι στον χώρο της υγείας, θα ήθελα να ρωτήσω εάν συμμετέχουν σε ΤΕΠ κάποιου μάχιμου, δηλαδή πολιτικού,νοσοκομείου.Νοσοκόμο-αλλά και όχι μόνο- ειδικών δυνάμεων σε άλλες χώρες παρακολουθούν και νεκροτομές, όχι βέβαια για διδακτικούς λόγους τόσο, αλλά κυρίως για την εμπειρία. Ευχαριστώ, Νίκος

  1. Νίκο,
   Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και αν κρίνω από τα γραφόμενα σου, είσαι άνθρωπος που γνωρίζει τις εξελίξεις στο χώρο των Ειδικών Δυνάμεων.
   Το ερώτημα σου έχει βάση, τα ίδια σκεφτόμουν και εγώ πριν από καιρό για τα στελέχη της 31 ΜΕΕΔ.
   Απο μία μικρή ερευνά που έκανα έμαθα πως τα στελέχη της 31 ΜΕΕΔ εκπαιδεύονται, και, στα καθήκοντα του ελεγκτή μάχης.
   Απο οσο ξέρω το προσωπικό της 31 ΜΕΕΔ συμμετέχει ενεργά στο Τμήμα Εκτάκτων Περιστατικών (ΤΕΠ) Νοσοκομείων ώστε να υπάρχει επαφή με το αντικείμενο τους.

   Περισσότερα δεν γνωρίζω, θα συνεχίσω την αναζήτηση πληροφοριών και μόλις μάθω κάτι νεότερο θα σ’ ενημερώσω.

  2. Νίκο, επανήλθα.
   Λοιπόν, ρώτησα και έμαθα σχετικά με την εκπαίδευση της 31 ΜΕΕΔ και, λόγους προφανείς, σου απαντήσω σε όλα αυτά που ρωτάς με ένα Ναι 😉

   Πάντως, ένα θα πω, είναι πολύ εντυπωσιακά αυτά στα οποία εκπαιδεύονται οι άνδρες της ΜΕΕΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.