Δήμητρα 2012

Σενάριο περισυλλογής βεβλαμένου οχήματος (Φωτογραφία: mod.gov.cy)

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου ανακοίνωσε πως χθες Κυριακή έληξε με επιτυχία η ετήσια Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ), με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΑ-2012», η οποία άρχισε την περασμένη Πέμπτη.

O συντονισμός της άσκησης έγινε υπό τη διεύθυνση του ΓΕΕΦ και αφορούσε διάφορα σενάρια με βάση τον σχεδιασμό.

Η άσκηση ήταν μεγάλης κλίμακας και διεξήχθη σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο με τη συμμετοχή όλων των Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς. Κατά την άσκηση υπήρξε αθρόα προσέλευση των εφέδρων και εθνοφυλάκων στις Μονάδες τους καθώς και η εύρυθμη και με πλήρη τάξη λειτουργία του συστήματος επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς, ενώ πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η απρόσκοπτη επίταξη μεγάλου αριθμού οχημάτων.

«ΔΗΜΗΤΡΑ – 2012»

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης επισκέψεις σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς (Φωτογραφία: mod.gov.cy)

Κατά την άσκηση επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των έφεδρων και των εθνοφυλάκων για άμεση κινητοποίηση και επάνδρωση των Μονάδων τους καθώς και η άριστη εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν στη βάση της σχεδίασης.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Στυλιανό Νάση, πραγματοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης επισκέψεις σε Μονάδες της Εθνικής Φρουράς και παρακολούθησε την κατάταξη των εφέδρων, επεισόδια της άσκησης και ενημερώθηκε για όλες τις πτυχές και φάσεις της διεξαγωγής της.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: