Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο με θέμα: “Στρατηγική και διαπραγμάτευση: η θέση της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς»

Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. (ΓΕΕΘΑ)

Την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, πραγματοποίησε ομιλία στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Στρατηγική και Διαπραγμάτευση : η θέση της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς», στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος του υπόψη τμήματος.

Ο  Α/ΓΕΕΘΑ επεσήμανε: “Περίπου 2-3 φορές την ημέρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβιάζουν τον ελληνικό εναέριο χώρο και αναχαιτίζονται. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 40 χρόνια”, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένες ενέργειες δεν είναι στρατιωτικές, αλλά πολιτικές. “Οι αμυντικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 54%, αλλά οι παραβιάσεις όχι. Όπως, όμως, συνηθίζω να λέω, και λεφτά να μην έχουμε, θα βάλουμε από την τσέπη μας για να πετάνε τα αεροπλάνα”.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, χαρακτήρισε “πόρτα των Βαλκανίων” και “χρυσή πύλη της Ευρώπης” τη Θεσσαλονίκη, και “πηγή ανησυχίας” την Τουρκία.

“Η Τουρκία προσπαθεί να αναθεωρήσει το ισχύον καθεστώς. Οι άνθρωποι που δεν συζητάνε για τα εδάφη με τους Τούρκους αξιωματούχους, είναι γιατί ξέρουν τη δουλειά τους. Εννοείται ότι δεν θα συζητήσουμε για το δικό μας μέρος και αντ’ αυτού θα τους πάμε στα μπουζούκια και στην Ακρόπολη”, δήλωσε σχετικά.

Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. (ΓΕΕΘΑ)
Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. (ΓΕΕΘΑ)
Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. (ΓΕΕΘΑ)
Ομιλία Στρατηγού Κωσταράκου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. (ΓΕΕΘΑ)

news247.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

4 Απαντήσεις

 1. Δέν το κρύβω ὅτι δέν ἔχω καμμία (ἰδιαίτερη) συμπάθεια προς τον Κωσταράκο,ἀλλά ἄν πῶ ὅτι αὐτά τουλάχιστον που διαβάζουμε ἐδῶ ἐκ των ὅσων εἴπε,εἶναι «ἄρες-μάρες-κουκουνάρες»,θα με θεωρήσετε προκατειλημένο;
  Ἄκου,θα βάλουμε λεφτά ἀπό την τσέπη μας(!) (οι Ε.Δ,προφανῶς).
  Και γιατί,παρακαλῶ;
  Για να μποροῦν τα Στουρνάρια και τα Σταϊκούρια να παροχετεύουν 2,2 δίς € ἀπό το πακέτο «διάσωσης» για να πληρώσουν 23.000 ἐφάπαξ;
  Μήπως και για τα ἐφάπαξ θα πρέπει να βάλουν λεφτά ἀπό την τσέπη τους οἱ Ἕνοπλες Δυνάμεις;

   1. Έπιτυχημένος ναύαρχος σημαίνει αὐτομάτως και ἐπιτυχημένος ναυμάχος, σε περιπτώση προπαρασκευής αλλά και κατά τη διάρκεια των ενεργειών (πολεμικών ή “τοπικών αψιμαχιών”..).
    Δεν πιστοποιεί ὅτι ἔχει τουλάχιστον τσαγανό κάποιος απόφοιτος κάπου ιδιαίτερου σχολείου..πολλές φορές η πραγματικότητα εκπλήσσει τους πάντες και τα πάντα..πίστεψε με.
    Δες και εδώ για την http://www.hellenicnavy.gr/el/organwsi/geniko-epiteleio-naftikou/anwtato-naftiko-symvoulio/17-gr/viografika/109-2013-09-09-07-55-00

    1. Το «ναυμάχος» το εἴπα με την ἕννοια του μαχητή κατά θάλασσαν,
     και ὅχι των χαρτογιακάδων που τα κάνουν θάλασσαν..
     Οὔτως ἤ ἄλλως κλασσικές ναυμαχίες μεγάλης ἐκτάσεως,και χωρίς ἀεροπορική διάσταση,ἔχουν να γίνουν ἀπό την Γιουτλάνδη,ἤ περίπου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.