Άρμα μάχης Leopard 2A7+. (KMW)

Άρμα μάχης Leopard 2A7+. (KMW)

H εταιρεία Cassidian Optronics ανακοίνωσε πως έχει λάβει παραγγελία αξίας μεγαλύτερης των 40 εκατομμυρίων ευρώ από τις Γερμανικές εταιρείες Krauss-Maffei Wegmann και Rheinmetall Defence Electronics για την προμήθεια του οπτικού εξοπλισμού, ο οποίος προορίζεται για τα άρματα μάχης Leopard 2A7+ και τα αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PzH 2000 τα οποία θα αποκτήσει το Κατάρ.

Τα οπτικά συστήματα, για το άρμα μάχης Leopard 2A7+ αποτελούνται από το πανοραμικό περισκόπιο του αρχηγού, τους αισθητήρες των περισκοπίων του συστήματος έλεγχου πυρός (ΣΕΠ) EMES 15 στον πυροβολητή όπως επίσης και την τηλεσκοπική δίοπτρα σκόπευσης FERO Z18.
Για τα οβιδοβόλα PzH 2000 των 155 χιλιοστών, η εταιρεία θα προμηθεύσει το σκοπευτικό του πυροβολητή, την συσκευή νυχτερινής παρατήρησης Spectus για τον οδηγό και το περισκόπιο 519 για τον αρχηγό.

Όπως είχαμε προηγουμένως αναφέρει, τα συστήματα PzH 2000 του Κατάρ προκειται να εξοπλιστούν με το αδρανειακό σύστημα πλοήγησης SIGMA 700 της Γαλλικής εταιρείας Sagem.

Άλλες εταιρείες που θα προμηθεύσουν συστήματα στα Leopard 2Α7+ που παρήγγειλε το Κατάρ το 2013 είναι οι Thales και Jenoptik.

Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο PzH 2000. (KMW)

Αυτοκινούμενο οβιδοβόλο PzH 2000. (KMW)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: