Η ορκωμοσία των οπλιτών της 2018Β´ ΕΣΣΟ έλαβε χώρα ταυτόχρονα στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ) Λεμεσού, Πάφου και Λάρνακας την 18 18:30 Ιουλίου 2018.

Την τελετή στο ΚΕΝ Λάρνακας, τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Άμυνας  κ. Σάββας Αγγελίδης ενώ στα ΚΕΝ Λεμεσού και Πάφου παρέστησαν ο Αρχηγός και ο Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς αντίστοιχα.

Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στην Ημερησία Διαταγή του ανέφερε ότι η στρατιωτική θητεία αποτελεί μια συνταγματική υποχρέωση, θα πρέπει να θεωρείται ωστόσο ως ένα δικαίωμα  και ιδιαίτερη τιμή που παρέχει τη δυνατότητα στον πολίτη μιας χώρας να υπερασπισθεί και να διασφαλίσει τα ύψιστα αγαθά του ανθρώπου, την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

Ορκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων Οπλιτών

Επεσήμανε ότι το έργο που θα αναλάβουν οι νεοσύλλεκτοι είναι σημαντικό και απαιτεί υψηλό φρόνημα,αφοσίωση στο καθήκον και πίστη στην αποστολή.

Καλωσορίζοντας τους στην Εθνική Φρουρά  ευχήθηκε υγεία, ευχάριστη και δημιουργική θητεία.

Ο Αρχηγός αναφερόμενος στις νέες Συμβασιούχους Οπλίτες που έδωσαν τον νενομισμένο όρκο στο ΚΕΝ Λεμεσού, τόνισε πως με την απόφασή τους να ενταχθούν στην Εθνική Φρουρά δεν επέλεξαν απλά μία σχέση εργασίας αλλά ένα τρόπο ζωής, ο οποίος απαιτεί, όπως άλλωστε ορίζει η στρατιωτική ιδιότητα, διαρκές ενδιαφέρον, προσπάθεια αλλά και θυσίες.

Ορκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων Οπλιτών

Τόνισε πως μαζί με τους νέους Εθνοφρουρούς, θα αποτελούν πλέον το σύνολο των νέων μας Οπλιτών και κατ’ επέκταση τη ραχοκοκαλιά των Ενόπλων Δυνάμεων.

Τις τελετές τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Επίτροπος Προεδρίας, κ. Φώτης Φωτίου, μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας, Βουλευτές, Θρησκευτικές και Τοπικές Αρχές καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων. Παραβρέθηκαν επίσης Διοικητές Σχηματισμών και Διοικήσεων  της Εθνικής Φρουράς, αντιπροσωπείες στελεχών, γονείς, συγγενείς και  φίλοι των ορκιζόμενων Συμβασιούχων Οπλιτών και Νεοσυλλέκτων.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΦ ΤΗΣ 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ 2018 ΕΣΣΟ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΓΕΕΦ ΤΗΣ 18ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018 ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΟΠΛΙΤΩΝ (ΣΥΟΠ και 2018 ΕΣΣΟ)

Ορκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων ΟπλιτώνΟρκωμοσία 2018 ΕΣΣΟ και Συμβασιούχων Οπλιτών

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: