Ορκίστηκαν οι πρωτοετείς δόκιμοι της 1ης σειράς, της ΣΜYA (φωτ)

HELLAS_ΣΜΥΑ

[dropcap size=small]Τ[/dropcap]ην Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε, παρουσία του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Χριστοδούλου, η ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων της 1ης Σειράς της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΜΥΑ), στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Στην τελετή παραβρέθηκαν Ανώτατοι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, αντιπροσωπείες των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες των παραγωγικών Σχολών των ΕΔ, καθώς και συγγενείς και φίλοι των Δοκίμων.

Συνολικά ορκίστηκαν εκατόν εξήντα ένας (161) Δόκιμοι, από τους οποίους εκατόν πενήντα (150) από την Ελλάδα, και έντεκα (11) από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ρυθμίσεις θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», που είχε τεθεί προς δημόσια διαβούλευση ως την 11η Απριλίου 2016 και ώρα 14:00, ρυθμίζεται η ενοποίηση των τριών Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) σε μία ενιαία Σχολή Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Α.). Με τη ρύθμιση αυτή επιχειρείται η αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στους υπαξιωματικούς της ΠΑ και ταυτόχρονα, η εξοικονόμηση προσωπικού και υλικών και οικονομικών πόρων.

Ειδικότερα, με την εν λόγω ρύθμιση καταργούνται, μετά από ένα στάδιο μετάβασης δύο ετών, οι υφιστάμενες Σχολές υπαξιωματικών της ΠΑ, ήτοι η Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (Σ.Τ.Υ.Α.), η Σχολή Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (Σ.Υ.Δ.) και η Σχολή Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων (Σ.Ι.Ρ.).

Παραλλήλως, η νέα Σχολή που συνιστάται, φιλοδοξεί να καλύψει το σύνολο της εκπαίδευσης και των γνωστικών αντικειμένων που παρέχονται στους εκπαιδευόμενους μαθητές των καταργούμενων Σχολών. Σύμφωνα με το σχεδιασμό προβλέπεται να λειτουργούν στη Σ.Υ.Α. τρεις κατευθύνσεις για την παραγωγή των γενικών ειδικοτήτων Τεχνικών, Διοικητικών και Ιπταμένων Ραδιοναυτίλων, κατ’ αντιστοιχία προς τις ειδικεύσεις των Σχολών που καταργούνται. Κατά συνέπεια, η προτεινόμενη ρύθμιση επιφέρει σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο οργάνωσης και ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, δεδομένου ότι η συγχώνευση των υφιστάμενων Σχολών σε μία εγγυάται την απλοποίηση και βελτιστοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται, τη μείωση των διοικητικών βαρών και την επίτευξη ενιαίου αναβαθμισμένου επιπέδου εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, μέσω της συγχώνευσης των υφιστάμενων δομών αναμένεται να απελευθερωθούν οικονομικοί πόροι και προσωπικό, και να βελτιωθούν συνολικά οι υλικοτεχνικές δομές στέγασης, σίτισης και εκπαίδευσης των μαθητών της Σχολής.

Ορκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYAΟρκωμοσία Πρωτοετών Δοκίμων 1ης Σειράς ΣΜYA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.