Ορκωμοσία έξι νέων αξιωματικών της ΣΣΑΣ (φωτ)

Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)

Την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας νέων Αξιωματικών Υγειονομικού και Στρατολογικού – Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων, στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) στη Θεσσαλονίκη.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχος Σπυρίδων Δημητρίου ΠΝ, ο οποίος και απένειμε τα ξίφη, αντιπροσωπείες Αξιωματικών των ΕΔ καθώς και εκπρόσωποι των Πολιτειακών, Θρησκευτικών και Πρυτανικών Αρχών.

Από τη Σχολή αποφοίτησαν 6 Αξιωματικοί εκ των οποίων ένας Αξιωματικός Ελληνοκύπριος και οι οποίοι κατανέμονται ως εξής:

 • 3 στο Στρατό Ξηράς (2 ιατροί, 1 κτηνίατρος)
 • 1 στο Πολεμικό Ναυτικό (1 φαρμακοποιός)
 • 2  στο Σώμα Στρατολογικού-Στρατιωτικών Νομικών Συμβούλων
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Ορκωμοσία νέων αξιωματικών ΣΣΑΣ. (ΓΕΕΘΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

5 Απαντήσεις

   1. Η βάση είναι αγαπητέ: εισαγωγή αποφοίτων ΑΕΙ & ΤΕΙ (συγκεκριμένων κατευθύνσεων) σε μια αμιγώς στρατιωτική ακαδημία με αμιγώς στρατιωτική εκπαίδευση και αντικείμενα, διετούς φοίτησης.
    Όχι τα ελληνικά αρπακόλλα με τα γνωστά κόμπλεξ ανωτερότητας και κατωτερότητας, που παράγουν δημοσίους υπαλλήλους για σύνταξη στα 47 και εφάρπαξ στο χέρι.

    1. με τι προσόντα θα γίνεται η εισαγωγή?οι πανελλήνιες τουλάχιστον είναι ίσως ο μόνος αξιοκρατικός(βγάλε το επίπεδο των βαθμολογητών και τις κυμαινόμενες θέσεις των αει και τα αγωνίσματα μερικές φορές γθα ΣΣΕ )στη χώρα.Γιατι να μην δίνει η ΣΣΕ δυο πτυχία (στρατιωτικό και επιστημονικό)όπως το WEST POINT?

 1. Η Σ.Σ.Ε. βγάζει αυτό που γράφω παραπάνω με λίγη απ΄ὀλα. Ούτε έτοιμους αξιωματικούς του ΣΞ πολλώ δε μάλλον κάποιου είδους πτυχιούχους.
  Δεν μπορεί να γίνει το δεύτερο διότι στην καλύτερη περίπτωση απαιτούνται 3 έτη εντατικού ακαδημαϊκού προγράμματος σπουδών (π.χ. πανεπιστήμια Αγγλίας) και 18 μήνες εκπαίδευσης ως αξιωματικός (με στάνταρ και προϋποθέσεις εκπαίδευσης στα διάφορα αντικείμενα όπως γίνεται σε έμπειρους στρατούς).
  Χονδρικά οι απαιτήσεις για αξιωματικούς είναι περίπου στα 200 άτομα ανά έτος (και πάλι πολλοί είναι..) οπότε με κατώτατο βαθμό πτυχίου για συμμετοχή στις εξετάσεις το 7 ή 7,5 μαζεύεις ήδη πάρα μα πάρα μα πάρα μα πάρα πολύ καλούς πτυχιούχους από μαθηματικό, φυσικο-χημικό, μηχανολογικό, ηλεκτρονικό, μηχανικό η/υ και κάποιες θέσεις ιατρών, φαρμακοποιών, νομικών, πολιτικών μηχανικών και αρχιτεκτόνων για τις ευαγείς υπηρεσίες..
  Τρόπος εισαγωγής είναι το μόνο εύκολο.Και πάλι με εξετάσεις είτε μέσω ασεπ είτε μέσω πανελληνίων σε λίγα μόνο μαθήματα: κοινό μάθημα εξέτασης τα μαθηματικά και 1-2 μαθήματα του πτυχίου τους, αντίστοιχου επιπέδου αλλά όχι ιδιαίτερα δύσκολο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.