Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Την Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, παρέστη στην ορκωμοσία των κληρωτών της Δ΄ ΕΣΣΟ 2014, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης, στην Τρίπολη.

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Στην τελετή παρευρέθησαν, ο Διευθυντής του Γ’ Κλάδου της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Υποστήριξης Στρατού, Ταξίαρχος Δημήτριος Μπάρδας, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης, αντιπροσωπείες από τις τοπικές πολιτειακές, στρατιωτικές και θρησκευτικές Αρχές καθώς και συγγενείς και φίλοι των Νεοσυλλέκτων.

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Παρακάτω ακολουθεί ο χαιρετισμός του Αρχηγού ΓΕΑ στην Ορκωμοσία Νεοσυλλέκτων Δ’ ΕΣΣΟ 2014.

Σεβασμιότατε,

Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Αγαπητοί γονείς,

Κυρίες και Κύριοι,

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζω σήμερα στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, τους νέους στρατευμένους της Δ΄ ΕΣΣΟ 2014 του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας που έδωσαν όρκο ή υπόσχεση πίστης και αφοσίωσης στην Πατρίδα.

Νέοι στρατιώτες και σμηνίτες,

Η σημερινή ορκωμοσία σας αποτελεί μια ξεχωριστή στιγμή για εσάς, καθόσον ολοκληρώσατε με επιτυχία τη βασική σας εκπαίδευση και καλείστε να υπηρετήσετε με πίστη και αφοσίωση τις Ένοπλες Δυνάμεις, ανταποκρινόμενοι στις προσδοκίες και στην εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.

Κατά τη διάρκεια της θητεία σας, θα σας δοθεί η δυνατότητα, να αξιοποιήσετε τις ικανότητές σας προσφέροντας τις υπηρεσίες σας για την προάσπιση των Εθνικών συμφερόντων, να συνεισφέρετε στο κοινωνικό σύνολο και επιπλέον να αποκτήσετε δεξιότητες οι οποίες θα σας βοηθήσουν στη μετέπειτα πορεία σας στη κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, η θητεία δεν θα πρέπει να αποτελεί «φόβητρο» αλλά ευκαιρία προσωπικής βελτίωσης και προσφοράς προς την πατρίδα και την κοινωνία.

Παρ’ όλες τις δύσκολες δημοσιονομικές συγκυρίες, σας διαβεβαιώνω ότι, τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική Ηγεσία θα συνεχίσουν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το επίπεδο της εκπαίδευσής σας να παραμείνει υψηλό και οι συνθήκες διαβίωσης να είναι τέτοιες, ώστε αναπόσπαστοι να μπορέσετε να φέρετε σε πέρας την αποστολή, κατά τη διάρκεια της θητείας σας.

Να θυμάστε πάντα ότι, πρωταρχικό σας μέλημα πρέπει να είναι η Ασφάλειά σας, τηρώντας πάντα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφάλειας, όχι μόνο στους χώρους εργασίας αλλά και στην ιδιωτική σας ζωή ώστε με υγεία να μπορείτε να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας προς τις Ένοπλες Δυνάμεις και προς τις οικογένειές σας.

Γονείς των στρατευμένων νέων,

Να είστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας, που θα αφιερώσουν ένα σημαντικό μέρος της ζωής τους στην υπηρεσία της Πατρίδος, και μαζί με εμάς, να τα στηρίζετε κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Σε αυτό το σημείο θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό της 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης, για το εξαιρετικό έργο το οποίο παρουσίασαν και το αποτέλεσμα το οποίο επέτυχαν.

Στρατευμένοι νέοι,

Σας καλώ να ασκήσετε τα καθήκοντά σας με γνώμονα την πειθαρχία, και το υψηλό φρόνημα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της επιχειρησιακής ικανότητας των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

Σε συνέχεια των ανωτέρω, και πάντα με γνώμονα την προάσπιση των Εθνικών μας συμφερόντων, σας διαβεβαιώνω ότι τα μόνιμα στελέχη θα σταθούν αρωγοί στις προσπάθειες σας ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε τα μέγιστα στην εκτέλεση της αποστολής.

Τελειώνοντας σας εύχομαι καλή θητεία, να περάσετε καλά στην άδειά σας με τους οικείους σας και να γυρίσετε με υγεία και δύναμη στις θέσεις σας.

Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς
Αρχηγός

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

Ορκωμοσία Δ’ ΕΣΣΟ 2014. (ΓΕΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: