
Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων στην 124 Πτέρυγας Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη, η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2013 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αντίστοιχα.

Συνολικά ορκίστηκαν 707 νεοσύλλεκτοι εκ των οποίων, 215 οπλίτες του ΣΞ, 219 ναύτες του ΠΝ και 273 σμηνίτες της ΠΑ.








7 Απαντήσεις
ΩΡΑΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ, ΜΕ ,,,ΣΕΛΟΤΕΗΠ ΣΤΑ M1
ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΜΗΝ ‘ΨΕΙΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ”.
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΤΥΦΕΚΙΑ Μ-1 GARAND ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗΣ Β΄ΠΠ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕΛΟΤΕΗΠ Ή ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.
ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΕΙΝΑΙ (?) ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ.
ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΔΙΜΟΙΡΙΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ ΕΙΧΑΝ ΣΕΛΟΤΕΗΠ, ΑΡΑ ΕΙΧΕ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΟΠΛΟΥ!!!
ΕΠΙΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΥΦΕΚΙΑ ΕΧΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΑΡΙΘΜΟ Η 124 ΠΒΕ, ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ. ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ …RETRO!
Αγαπητέ,
Δυστυχώς αυτό έμεινε χαραγμένο στη μνήμη του ‘Ελληνα φορολογούμενου, η σελοτεηπ στα τυφέκια M1 και όχι το γεγονός πως Νεοσύλλεκτοι στρατιώτες που πριν 4 εβδομάδες περίπου, (όντας πολίτες) δεν ήξεραν πως να πιάνουν όπλο, παρέλαυσαν έχοντας το Μ1 στο επ’ ώμου, που όλοι (όσοι έχουμε υπηρετήσει πραγματικά και όχι σε κανένα ΚΨΜ ή γραφείο) ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να παρελαύνεις με το όπλο στη θέση επ’ ώμου.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο στους στρατιώτες, ναύτες και σμηνίτες που προσπάθησαν και απόδειξαν, έστω με αυτό το αποτέλεσμα, ότι όταν θέλουν μπορούν να τα καταφέρουν.
Αυτή είναι η πραγματική Ελληνική Ψυχή.
Μερικοί μπορούν να συνεχίσουν το “θεάρεστο” έργο τους και να συνεχίσουν να “βλέπουν” σελοτεηπ και αορτήρες.
Ἐπειδή,ὡς παληοσειρά,τυγχάνει να γνωρίζω,ἀλλά και να ἐκτιμῶ το Μ-1,ἀδυνατῶ να κατανοήσω σε τί ἀκριβῶς βοηθᾶ το σελοτέηπ στο συγκεκριμένο σημείο,ἐκτός και ἄν εἶναι χαλαρό το κλείστρο,που στο ὅπλο αὐτό εἶναι συνδεδεμένο με το κάλυμμα κλείστρου,το ὁποίο λειτουργεί και ὡς φορέας του.
Τότε ὅμως,μιλᾶμε για “γκράδες”,που δέν θα ἔπρεπε να παρουσιαστοῦν δημοσίως.
Ἐάν πάλι το σελοτέηπ χρησιμοποιήθηκε κατά τις δοκιμές ὡς ἀντιολισθητικό,για να “κάθεται” το ὅπλο καλύτερα και να μην κουράζονται οἱ ἀσκούμενοι,θα ἔπρεπε να εἶχε ἀφαιρεθεί πρίν την ἐπίδειξη.
Ἑν πάση περιπτώσει,εἶναι κρίμα κάποιες λεπτομέρειες να διαλάθουν της προσοχῆς των ὑπευθύνων,και να ἀμαυρώνουν την εἰκόνα στα μάτια του κοινοῦ,το ὁποίο εὔκολα σχηματίζει λάθος ἑντύπωση.
Λοιπόν μάγκες, έτυχε να μου το πουν σήμερα για αυτά τα σχόλια, και είπα να απαντήσω για να σας λύσω όλες τις απορίες. το σελοτέιπ μπήκε στα Μ1 για έναν πολύ απλό λόγο και όποιος έχει ασχοληθεί θα μπορούσε να το φανταστεί. τα Μ1 λύνουν από την μεριά της σκανδάλης. μπήκε λοιπόν σελοτέιπ στα όπλα για να μην λύσουν κατά τη διάρκεια της επίδειξης. Αναφορικά σας λέω ο,τι δεν μπήκε ταινία σε 2 όπλα, και το ένα έλυσε. δεν το παίζω έξυπνος αλλά ήμουν στη διμοιρία επιδείξεων…
Ευχαριστώ για την ενημέρωση.
Οχι δεν είναι εξυπνάδα, το αντίθετο, μας διαφωτίζεις. 😉
kostakos,
Παραπάνω ἔγραψα κάτι για γκρᾶδες,ὅπλα που λύνουν ἀπό μία «μπούφλα»,δέν πρέπει να δίνονται σε ἀγήματα.
Το ἄγημα,ἑννοείται ὅτι δέν φέρει καμμία εὐθύνη.