Ορκωμοσία Πρωτοετών Σχολής Ικάρων

Άγημα με την Πολεμική Σημαία της Σχολής Ικάρων. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Ευάγγελος Τουρνάς, υποδέχθηκε στη Σχολή Ικάρων, στην Αεροπορική Βάση Δεκελείας, στο Τατόι, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, συνοδευόμενο από τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Αθανάσιο Δαβάκη και τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, όπου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των πρωτοετών της Σχολής.

Πέρασαν πολλές δεκαετίες από την ίδρυση της Σχολής Ικάρων, οι ρίζες της οποίας ανάγονται στις ανάλογες Σχολές της Γαλλίας, απ’ όπου αποφοίτησαν οι πρώτοι Έλληνες Ιπτάμενοι και Μηχανικοί. (Φωτ: ΓΕΑ)

Συνολικά ορκίστηκαν πενήντα τέσσερις (54) Ίκαροι, από τους οποίους σαράντα οκτώ (48) από την Ελλάδα και έξι (6) από την Κύπρο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος παρέστη στην τελετή ορκωμοσίας των Ικάρων της 1ης Τάξεως, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια Αττικής. (Φωτ: ΓΕΑ)

Την τελετή παρακολούθησαν, o Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Σπυρίδων Παπασπύρου, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Β΄ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.), Αντιναύαρχος Δημήτριος Τσιαδής ΛΣ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης, Υποπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης, Υποπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Βρεττός, εκπρόσωποι των πολιτικών, θρησκευτικών και στρατιωτικών Αρχών, συγγενείς και φίλοι των Ικάρων.

Η Ιστορική μνήμη στρέφεται με σεβασμό και εκτίμηση προς τις θυσίες και το έργο όλων εκείνων χάρις στους οποίους η Πατρίδα και ο Λαός μας απολαμβάνουν των αγαθών της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, αλλά και των επιτευγμάτων του Πολιτισμού. (Φωτ: ΓΕΑ)
Μέσα στο πλήθος των επωνύμων και ανωνύμων εραστών της ελευθερίας και τα ιδανικά της Πατρίδας μας, εξέχουσα θέση κατέχουν στον κατάλογο της προσφοράς και της θυσίας οι Αεροπόροι μας. (Φωτ: ΓΕΑ)
Από τη χρησιμοποίηση του αεροσκάφους στις πολεμικές επιχειρήσεις του 1912 μέχρι σήμερα, η Αεροπορία μας προστατεύει τους ουρανούς της Πατρίδας από κάθε επιβουλή. (Φωτ: ΓΕΑ)
Η Σχολή Ικάρων στα πλαίσια των σπουδών της παράγει και μεταδίδει τη γνώση στους σπουδαστές της με την έρευνα και διδασκαλία της Αεροπορικής επιστήμης και τεχνολογίας, καθώς και των συναφών θεωρητικών, θετικών και εφαρμοσμένων επιστημών. (Φωτ: ΓΕΑ)
Αναπτύσσει τις στρατιωτικές αρετές και τη στρατιωτική αγωγή ώστε να διαμορφώνει αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) με στρατιωτική και αεροπορική συνείδηση, μόρφωση ανώτατου επιπέδου, καθώς και κοινωνική, πολιτιστική και πολιτική παιδεία και αγωγή, παρέχοντάς τους τα εφόδια για να καταστούν ικανοί ηγήτορες με άρτια επαγγελματική και επιστημονική κατάρτιση. (Φωτ: ΓΕΑ)
Η επιλογή των Ικάρων γίνεται μετά από επιτυχία στα μαθήματα, κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις, αλλά και ανταπόκριση στις ψυχοτεχνικές και αθλητικές δοκιμασίες επαγγελματικής καταλληλότητας. Οι δυνατότητες είναι ανάμεσα σε δύο κατευθύνσεις. (Φωτ: ΓΕΑ)
Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.