Ουγγαρία: Το Leopard 2A7+ έχει γίνει πιο αργό

Το εκσυγχρονισμένο γερμανικό Leopard 2A7+ έχει αποκτήσει σημαντικό βάρος και έχει απωλέσει κινητικότητα.

Ένα Leopard 2A7+ παρουσιάστηκε πρόσφατα σε έκθεση στην Ουγγαρία. μπροστά του, είχε τοποθετηθεί ένας πίνακας με αρκούντως λεπτομερή τεχνικά χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το βάρος του αναφέρθηκε στους 67.5 τόνους. Αν θυμηθούμε την παρουσίαση του Leopard 2A4 των 55 τόνων στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του 1980, τότε η αύξηση βάρους είναι άνω των 12000 κιλών.

Ο παλιός ντιζελοκινητήρας MTU MB 873 Ka 501 των 1500 ίππων διατηρήθηκε στο όχημα μάχης, και πλέον η ανώτατη ταχύτητα του είναι 60 χλμ/ώρα κι όχι 68 χλμ/ώρα όπως παλιότερα.

Η αυτονομία καυσίμου είναι στα 550 χλμ. Το μήκος του άρματος είναι 10.968 χλστ, το ύψος 3,180 χλστ και το πλάτος 3,774 χλστ.

Το άρμα διαθέτει ενισχυμένη θωράκιση, όπως θωρακίσεις στις πλευρές και την κοιλιά. Στην τελευταία περίπτωση, αυξάνεται η αντιναρκική προστασία.

Το κύριο όπλο είναι το λειόκαννο πυροβόλο L55 της Rheinmetall, το οποίο θεωρείται ως το πιο ισχυρό δυτικό πυροβόλο, ικανό να χρησιμοποιεί νέα διατρητικά βλήματα. Ένα πολυβόλο FN MAG των 7,62 χλστ έχει τοποθετηθεί ως συζυγές στο πυροβόλο. Επίσης υπάρχουν και 12 εκτοξευτές καπνογόνων των 76 χλστ (2 δέσμες των 6 εκτοξευτών, μια σε κάθε πλευρά).

Το σύστημα ελέγχου πυρός έχει βελτιωθεί, για παράδειγμα, χρησιμοποιούνται πιο εξελιγμένες κάμερες θερμικής παρατήρησης.

Συνολικά, οι ουγγρικές Ένοπλες Δυνάμεις απέκτησαν 44 άρματα μάχης Leopard 2A7+ και 12 εκπαιδευτικά άρματα Leopard 2A4, με τα οποία πρόκειται να αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα T-72M1.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Όσο και παθητική θωράκιση και να μπει πάντα θα θα υπάρχει απάντηση από πλευράς Α/Τ για να το ακινητοποιήσουν., και όχι μόνο! Νέα τεχνολογία βλημάτων διάτρησης, ταυτόχρονη προσβολή και από περισσότερα από ένα μέσο

    Επίσης θεωρώ στα άρματα τον σχεδιασμό του πύργου παρωχημένο, θα ήθελα και από δύο η τέσσερις εκτοξευτές Α/Τ μαζί με τουλάχιστον 12,7 Χιλ πολυβόλου η και 20 Χιλ πυροβολο πέρα από το 120 χιλ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.