Η τελευταία δοκιμή του καθοδηγούμενου πυραυλου “Vilkha” ολοκληρώθηκε. Περισσότερες από δώδεκα εταιρείες της “ΟυκρΟμπορονΠρόμ”, όπως επίσης και άλλες ουκρανικές αμυντικές εταιρείες, συμμετέχουν στην κατασκευή αυτού του πυραυλικού συστήματος το οποίο φέρεται να είναι “καλύτερο από το ρωσικό αντίστοιχο σύστημα ‘Smerch’ σε όλες τις πιθανότητες”, δήλωσε ο γραμματέας εθνικής ασφάλειας και συμβουλίου άμυνας της Ουκρανίας, Ολεκσάντρ Τούρτσινοφ.

Οι δοκιμαστικές βολές έλαβαν χωρά στην περιφέρεια Χερσώνα με την συμμετοχή του προέδρου της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο. Ο πρόεδρος έδωσε εντολή για την έναρξη της μαζικής παραγωγής του πυραύλου το 2018. “Γιατί ειναι τόσο σημαντικό; Όχι μόνο επειδή ο ουκρανικός στρατός θα λάβει τελικά ένα υψηλής ακριβείας όπλο που θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των μονάδων των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων (“AFU”), αλλά επειδή επίσης ο πύραυλος ‘Vilkha’ ειναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένος από ουκρανικές λεπτομέρειες. Κανένας δεν μπορεί να μας εμποδίσει να κατασκευάσουμε αυτό το όπλο υψηλής ακρίβειας”, τόνισε ο αρχηγός του κράτους.

Ο “Vilkha” ειναι ένας πύραυλος στερεού καυσίμου, που όταν εκτοξευτεί από τον αυτοκινούμενο εκτοξευτή “9K58” κυμαίνεται στα 50-300 χιλιόμετρα. Έχει αναπτυχθεί κυρίως από το κρατικό γραφείο μηχανικής “Luch”.

O Πέτρο Ποροσένκο επεσήμανε οτι η παραγωγή νέων όπλων υψηλής ακριβείας έχει οργανωθεί για πρώτη φορά μέσα σε τοσο σύντομο χρονικό διάστημα. “Μόλις πριν από δύο χρόνια, το Εθνικό Συμβούλιο Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας (“NSDC”) αποφάσισε να ξεκινήσει το πυραυλικό πρόγραμμα και σήμερα, έχουμε ολοκληρώσει τις δόκιμες. Ο πύραυλος θα ενταχθεί στο οπλοστάσιο”, δήλωσε ο πρόεδρος. Υπενθύμισε οτι πριν το 2014, οι ικανότητες των “AFU” και των πυραυλικών συμπλεγμάτων είχαν καταστραφεί, η παραγωγή είχε εξαλειφθεί.

“Πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ τίμημα για αυτό. Τώρα, ο εχθρός γνωρίζει τις δυνατότητες του ουκρανικού αμυντικού βιομηχανικού συμπλέγματος, του ουκρανικού στρατού. Μπορώ να αναφερω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: αυτός ο πύραυλος ειναι δέκα φορές πιο εύστοχος και, επομένως, δέκα φορές πιο αποτελεσματικός από τα παλιά συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων που ειναι σε υπηρεσία απο την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης”, επεσήμανε ο αρχηγός του κράτους.

Ο πρόεδρος, τόνισε επίσης ότι ανατεθήκαν νέες εργασίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ενός πυραύλου κρουζ. Ο πρόεδρος ισχυρίστηκε ότι η Ουκρανία, συμφωνά με ανεξάρτητη διεθνή αξιολόγηση, έχει εισέλθει στους δέκα πιο αποτελεσματικούς στρατούς της Ευρώπης. “Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα βήματα αυξάνουν σημαντικά την αποτελεσματικότητα μας και τους εταίρους μας, συμπεριλαμβανομένων και αυτών από το ‘NATO’, μπορούν να υπολογίζουν απόλυτα στην ισχύ των “AFU”. Ακριβώς όπως και εμείς υπολογίζουμε τους εταίρους μας”, δήλωσε ο πρόεδρος.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “armyrecognition.com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: