Η ουκρανική Practika αποκάλυψε λεπτομέρειες του συνόλου αναβάθμισης Otaman που αναπτύχθηκε για τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της σειράς (APC) BTR-60.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης της Practika, Sergie Vilkov, δήλωσε στο Jane’s πως το δεύτερο πρωτότυπο ενός BTR-60 με ανανεωμένο πήγμα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση δοκιμών και ότι ένα πλήρως επιχειρησιακό πρωτότυπο θα είναι έτοιμο «μέχρι το τέλος της Άνοιξης».

Οι εργασίες ανάπτυξης ξεκίνησαν στα μέσα του 2016 και το τελικό προϊόν προσφέρει σημαντικές αλλαγές από το αρχικό όχημα. Ενώ το το δάπεδο και ο σκελετός παρέμειναν ίδια, η υπερκατασκευή έχει αλλάξει τελείως, όπως άλλωστε και το συγκρότημα ισχύος, εξήγησε ο Vilkov.

Η νέα υπερκατασκευή είναι κατασκευασμένη από σύγχρονο χάλυβα και δοκιμάζεται σε διεθνή μέτρα. Η θωράκιση μπορεί να επαυξηθεί ακόμα περισσότερο με την εφαρμογή κεραμικών πλακών. Πιστεύεται πως προσφέρει βαλλιστική προστασία επιπέδου STANAG 4569 level II.

Η διαρρύθμιση του εσωτερικού του οχήματος έχει επίσης επανασχεδιαστεί εκτενώς, δήλωσε ο Vilkov. Στο αρχικό σχέδιο ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο οπίσθιο μέρος και το διαμέρισμα προσωπικού βρίσκεται στο κέντρο του οχήματος. Η αναβάθμιση Otaman προβλέπει την μετακίνηση του κινητήρα στο εμπρός-δεξιά μέρος του οχήματος και την αποβιβαζόμενη ομάδα βρίσκεται στο οπίσθιο μέρος, όπου προβλέπεται επίσης μια μηχανικά μετακινούμενη ράμπα – το σχέδιο του BTR-60 προέβλεπε πλαϊνές θύρες – η προσθήκη της ράμπας θα κάνει την αποβίβαση του προσωπικού πιο γρήγορη επιτρέποντας παράλληλα να ευνοείται από την προστασία που θα προσφέρει ο όγκος του οχήματος από πυρά μετά την αποβίβαση. Το εσωτερικό είναι επίσης πιο ευρύχωρο και έχει ψηλότερη οροφή.

Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να παρασχεθεί αυξημένη επιβιωσιμότητα το σύνολο αναβάθμισης Otaman παρέχει επιπλέον μια σειρά από επιμέρους αναβαθμίσεις: Ένα επιπλέον επίπεδο θωράκισης έχει τοποθετηθεί στο δάπεδο του οχήματος προκειμένου να παρασχεθεί πολυεπίπεδη προστασία και καθίσματα ανθεκτικά σε εκρήξεις έχουν αναρτηθεί από την οροφή με φορά προς το εσωτερικό, τα καθίσματα είναι σχεδιασμένα για να είναι πιο άνετα και να μειώνουν την κόπωση για το εξαμελές προσωπικό.

Το νέο συγκρότημα ισχύος είναι σχεδιασμένο να παρέχει αυξημένες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου και περιλαμβάνει έναν νέο κινητήρα ντίζελ Iveco που αποδίδει 238 hp και ροπή 1,020 Nm. Αυτό αντικαθιστά τους δύο πετρελαιοκινητήρες που χρησιμοποιούσε το όχημα ως τώρα.

Huw Williams

Απόδοση/Μετάφραση από το janes.com για την Προέλαση.

2 Σχόλια

  • ΑΧΕΡΩΝ

   Και όλα αυτά,για να βάλουν οπίσθιο αναβαθμό (ράμπα);
   Και ποιός αποβιβάζει πεζικό υπό τα πυρά του εχθρού,όπου υποτίθεται ότι ὁ οπίσθιος αναβαθμός δίνει πλεονέκτημα;
   Και άντε και σε καλύπτει υποτίθεται ὁ ογκος του οχήματος.
   Τί κάνεις μετά την αποβίβαση;
   Καθηλώνεσαι πίσω από το όχημα,ἤ ξεμυτίζεις για να εκτλέσεις τον αντικειμενικό σου σκοπό (ΑΝΣΚ);
   Άσε που το βλέπω πολύ υψηλοβαρές,άντε να τρέχεις με αυτό στο ἑλληνικό τοπίο με τα κοτρώνια,τα νεροφαγώματα,και τα χαντάκια,και να μήν κινδυνεύεις ανά πάσα στιγμή με ανατροπή.
   Καλύτερα να το αφήνανε όπως ήταν,το αρχικό ΒΤR-60 είναι πολύ πιό συμμαζεμένο,και έχει και τον πυργίσκο με το βαρύ πολυβόλο των 14,5 χιλιοστών.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: