Η ουκρανική κρατική επιχείρηση “Σχεδιαστικό Γραφείο Μορόζοφ Χάρκοβο”, μια θυγατρική του κρατικού ουκρανικού αμυντικού ομίλου “ΟυκρΟμπορονΠρόμ”, άρχισε την μαζική παραγωγή του νέου τεθωρακισμένου οχήματος περισυλλογής “ATLET”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο “Defence-Blog.Com”, η ΟυκρΟμπορονΠρόμ ανακοίνωσε ότι το “Σχεδιαστικό Γραφείο Μορόζοφ Χάρκοβο” άρχισε την μαζική παραγωγή του τεθωρακισμένου οχήματος περισυλλογής και τεχνιτών (“ARV”) “ATLET”.

To τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής και επισκευών σχεδιάστηκε από τους ειδικούς του “Σχεδιαστικού Γραφείου Μορόζοφ Χάρκοβο” για την εκτέλεση αποστολών περισυλλογής και επισκευαστικών εργασιών σε συνθήκες πεδίου μάχης.

Το “ATLET” ειναι εξοπλισμένο με μια μονάδα γερανού με ανυψωτική ικανότητα είκοσι πέντε τόνων, που επιτρέπει την αντικατάσταση όλων των βασικών συγκροτημάτων και τμημάτων των αρμάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων του πύργου και του συγκροτήματος ισχύος και βασίζεται πάνω στο τροποποιημένο σκάφος του άρματος μάχης “Oplot”. Για τους σκοπούς της περισυλλογής, το “ATLET” ειναι εφοδιασμένο με ένα βαρούλκο: η μεγίστη δύναμη του ειναι μέχρι τα 250 kN -αρκετή για να βγάλει ένα άρμα μάχης μέσα από ένα κώλυμα. Ο ειδικός εξοπλισμός δίνει στο “ATLET” την ικανότητα να ρυμουλκήσει εξοπλισμό μάχης με ταχύτητα ρυμούλκησης έως είκοσι πέντε χιλιόμετρα ανά ώρα.

Ένας κινητήρας χιλίων ίππων επιτρέπει στο σαράντα έξι τόνων “ARV ATLET” να αναπτύξει ταχύτητα έως τα εβδομήντα χιλιόμετρα ανά ώρα. Επιπλέον, το νέο σύστημα περισυλλογής μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως 1,5 τόνων. Είναι εξοπλισμένο με συσκευή συγκολλήσεως μετάλλων και λοιπό εξοπλισμό, που του επιτρέπει να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα εργασιών για την ανάκτηση της επιχειρησιακής ικανότητας των αρμάτων μάχης σε συνθήκες πεδίου μάχης.

Το εν λόγω όχημα μάχης θα ενισχύσει σημαντικά τις τεχνικές δυνατότητες του όπλου των τεθωρακισμένων της Ουκρανίας, εξασφαλίζοντας το κατάλληλο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των επιλαρχίων αρμάτων μάχης. Επιπλέον, αφότου ολοκληρωθεί η κρατική αμυντική προμήθεια το “ARV ATLET” θα έχει μεγάλες εξαγωγικές δυνατότητες.

Επισήμως, το “ARV ATLET”, εισήλθε σε υπηρεσία με τον Ουκρανικό στρατό το 2008. Ωστόσο, μόνο ένα όχημα κατασκευάστηκε για τον ουκρανικό στρατό. Αυτό το τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής προτείνεται επίσης και στους διεθνείς πελάτες. Τα δύο νέα οχήματα παραγγελθήκαν από τον στρατό της Ταϊλάνδης. Τα νέα οχήματα ειναι πανομοιότυπα με το “ATLET” του ουκρανικού στρατού αλλά έχουν κάποιες μικρές αλλαγές ώστε να καλύπτουν τις απαιτήσεις του στρατού της Ταϊλάνδης, όπως διαφορετικό ασύρματο, σύστημα κλιματισμού και ούτω καθεξής.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: