Ουκρανία: Βίντεο με τις βολές πύργου δίδυμων πυροβόλων “DUPLET” επί σκάφους “BMP”

Η κρατική αμυντική υπηρεσία “ΟυκρΟμπορονΠρόμ” αποδέσμευσε βίντεο που παρουσιάζει τις δοκιμαστικές βολές πραγματικών πυρών του εξελιγμένου συστήματος πύργου “DUPLET” που ειναι οπλισμένο με δύο πυροβόλα των 30 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την “ΟυκρΟμπορονΠρόμ”, η μονάδα μάχης “DUPLET” ειναι εξοπλισμένη με δύο αυτόματα πυροβόλα των 30 χιλιοστών και μπορεί να εκτελέσει πυρά διπλάσιας πυκνότητας. Το “DUPLET” μπορεί να δημιουργήσει ένα φράγμα πυρός με τα πυρομαχικά των 30 χιλιοστών βάλλοντας εναλλακτικά από κάθε κάννη.

Ο κύριος οπλισμός έχει μέγιστό ρυθμό βολής -περίπου 1000 βλημάτων ανά λεπτό. Αυτό ειναι, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο το “DUPLET” μπορεί να βάλλει προς τον εχθρό δεκαέξι βλήματα τη φορά.

Επίσης, το “DUPLET” ειναι εξοπλισμένο με καθοδηγούμενους αντιαρματικούς πυραύλους, επιτρέποντας την καταστροφή των εχθρικών τεθωρακισμένων οχημάτων σε αποστάσεις έως πέντε χιλιομέτρων. Η μονάδα μάχης ειναι οπλισμένη με έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων και δύο όπλα διαμετρήματος 7,62 χιλ. Το ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, το θερμικό σκοπευτικό, το αποστασιόμετρο λειζερ και οι δίαυλοι των καθοδηγούμενων με λειζερ πυραύλων ειναι υπεύθυνα για την καθοδήγηση των όπλων.

Το ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός, το θερμικό περισκόπιο, το αποστασιόμετρο λειζερ και οι δίαυλοι καθοδήγησης πυραύλων μέσω λειζερ ειναι υπεύθυνα για την σκόπευση. Το σύστημα αυτόματης εκτόξευσης βομβίδων -ενισχύει όχι μόνο την ικανότητα αντιμετώπισης ταυτόχρονων στόχων, αλλά επίσης επιτρέπει την άρνηση χρήσης του ίδιου σκοπευτικού με διαφορετικά βλητικά δεδομένα- αυτή ειναι η ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου συστήματος σκόπευσης.

Ο εξελιγμένος πύργος “Duplet” αναπτύχθηκε στο “εργοστάσιο τεθωρακισμένων Ζιτόμιρ”.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

    1. Δεν ξέρω γιατί δεν φαίνεται το σχόλιο μου.Αυτό που έγραψα είναι ότι η πραγματικότητα είναι ότι έχουμε μερικές χιλιάδες M-113 που δεν μπορούμε εύκολα να αντικαταστήσουμε.Πολύ επέκριναν εδώ μέσα τις Φιλιππίνες όταν έκαναν κάτι αντίστοιχο με τα δικά τους Μ-113.Γιατί να μην το κάναμε και εμείς σε συνεργασία με Ελληνικές εταιρίες που έχουν την τεχνογνωσία;Αυτό σε συνδυασμό τουλάχιστον με μια επίστρωση αντιθραυσματικής προστασίας στο εσωτερικό δεν θα ήταν μια κατακόρυφη αύξηση των δυνατοτήτων του οχήματος;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.