Ουκρανία: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές της εξελιγμένης έκδοσης του αντιαρματικού πυραύλου “SKIF”

To ουκρανικό κρατικό γραφείο μελετών “Luch” στο Κίεβο ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές βολές του εξελιγμένου φορητού αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου “SKIF”.

Την 18η Απριλίου, το γραφείο τύπου της “Luch” ανάφερε σε ανακοίνωση οτι η εξελιγμένη έκδοση του αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου “SKIF” (εξαγωγική έκδοση του “STUGNA-P” που αναπτύχθηκε για τον ουκρανικό στρατό) πραγματοποίησε με επιτυχία τις δοκιμαστικές βολές.

Σύμφωνα με την “Luch”, η νέα έκδοση του φορητού αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραυλικού συστήματος “SKIF” υπέστη μια σειρά τροποποιήσεων και βελτιώσεων συμφωνά με τις απαιτήσεις του δυνητικού πελάτη. Μεγάλες αλλαγές πραγματοποιήθηκαν για τη χρήση των εκτοξευτών των αντιαρματικών καθοδηγούμενων πυραύλων σε συνθήκες ελαφρών ή αμμωδών εδαφών.

Επίσης, ο “SKIF” μπορεί να εξοπλιστεί με νέο θερμικό σκοπευτικό, έχει σχεδιαστεί για τον εντοπισμό, παρακολούθηση και ταυτοποίηση απειλών σε μεγαλύτερα βεληνεκή κατά τη διάρκεια της ημέρας ή νύχτας και δυσμενών καιρικών συνθηκών. Ο πύραυλος δεν έχει αλλάξει απο τότε που σχεδιάστηκε αρχικά για χρήση, χωρίς εξαίρεση, σε όλες τις κλιματικές και καιρικές συνθήκες.

Το σύστημα αντιαρματικού καθοδηγούμενου πυραύλου “SKIF” έχει σχεδιαστεί για την προσβολή κύριων αρμάτων μάχης εξοπλισμένα με εκρηκτική αντιδραστική θωράκιση (“ERA”), ελαφρά θωρακισμένα οχήματα, οχυρώσεις, αιωρούμενα ελικόπτερα, καθορισμένους στόχους επιφανείας σε όλες τις καιρικές συνθήκες, ημέρα ή νύχτα, και σε περιβάλλοντα ηλεκτρονικών και οπτικών αντιμέτρων.

Για την μεταφορά και ευκολή χρήση του συστήματος “SKIF” από τους στρατιωτες, ο εκτοξευτής διπλώνεται σε μια συμπτυσσόμενη θέση μεταφοράς, με το θερμικό σκοπευτικό να τοποθετείται μέσα σε μια θήκη μεταφοράς, και παραδίδεται στη ζώνη δράσης με οποιοδήποτε μέσο μεταφοράς.

Εκπρόσωποι των εταιρειών εξέλιξης, χώρες δυνητικοί πελάτες και ο ουκρανικός στρατός, παραβρέθηκαν στις δοκιμές.

Ο αρχηγός των χερσαίων ουκρανικών δυνάμεων, στρατηγός Σέρχι Ποπκο, επαίνεσε εξαιρετικά τον εκσυγχρονισμό του αντιαρματικού συμπλέγματος, που κατασκευάστηκε από το κρατικό γραφείο μελετών Κιέβου “Luch”.

“Η τροποποίηση ενός συνηθισμένου αντιαρματικού συμπλέγματος, με μια ισχυρή κάμερα παρατήρησης υπερύθρων, επιτρέπει την προσβολή των τεθωρακισμένων συστημάτων του εχθρού σε συνθήκες μειωμένης ορατότητας κατά την νύχτα. Αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει ότι η Ουκρανία διαθέτει εξαιρετικά υψηλές επιστημονικές δυνατότητες, οι οποίες καθιστούν δυνατή την παραγωγή οπλισμών και στρατιωτικών εξοπλισμών στο επίπεδο των κορυφαίων χώρων του κόσμου”, δήλωσε ο Πόπκο.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.