Το An-178 πραγματοποιεί την παρθενική του πτήση την 7η Μαΐου. Η Αντόνοφ δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες της ευρύτερης εκστρατείας δοκιμαστικών πτήσεων, ή τα σχεδια για την εν συνεχεία παραγωγή για δυνητικούς στρατιωτικούς πελάτες. (Antonov/IHS Janes 360)

Η Αντόνοφ ξεκίνησε τις δοκιμαστικές πτήσεις του νέου μεταφορικού αεροσκάφους An-178, περίπου μετά από πέντε χρόνια εξέλιξης του τύπου που είχε αρχικώς ανακοινωθεί.

Η παρθενική πτήση πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο του Κιέβου στην Ουκρανία την 7η Μαΐου, και διήρκεσε περίπου μία ώρα. Δεν αποκαλύφθηκε κάποια συγκεκριμένη λεπτομέρεια σχετικά με την πτήση, ούτε το χρονοδιάγραμμα για την υπόλοιπη διαδικασία των πτητικών δοκιμών ή τα σχεδία παραγωγής για δυνητικούς στρατιωτικούς πελάτες.

Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2010, το δικινητήριο αεριωθούμενο An-178 προορίζεται να αντικαταστήσει τα μεταγωγικά An-12 «Cub», An-26 «Curl» και An-32 «Cline». Το An-178 είναι, επί της ουσίας, ένα περιφερειακό αεροσκάφος An-158 με οπίσθια ράμπα φόρτωσης (οι δύο τύποι μοιράζονται αριθμό συγκροτημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εμπρόσθιας ατράκτου και πιλοτηρίου και βραχίονα ρυναίου τροχού).

Οι προδιαγραφές που αναφέρονται στην λίστα All The World’s Aircraft: Development & Production του IHS Jane’s δίνουν στο An-178 μεταφορικό χώρο 16,65 μέτρων συμπεριλαμβανομένης της ράμπας, ή 12,85 μ. (εξαιρούμενης της ράμπας, πλάτος πατώματος 2,745 μ., ύψος 2,75 μ. επιφάνεια πατώματος 40 m2, και μεταφορά όγκου 125 m3 συμπεριλαμβανομένης της ράμπας). Το εκπέτασμα φτερών είναι 28,84 μέτρα, το μήκος 32,95 μ. και 10,14 το ύψος του.

Το αεροσκάφος έχει μέγιστο όριο φορτίου 18 τόνων και αυτονομία 1000 χιλιομέτρων πλήρες έμφορτο. Η ταχύτητα πτήσης είναι 445 κόμβοι, και για την χρήση του απαιτείται αεροδιάδρομος μήκους 2500 μέτρων.

Απόδοση από το IHS Janes 360 για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: