Άρματα μάχης T-72 και T-64 σε υπαίθρια αποθήκευση στο Χάρκοβο.

Άρματα μάχης T-72 και T-64 σε υπαίθρια αποθήκευση στο Χάρκοβο.

Ο Ουκρανικός κρατικός εμπορικός οίκος Ukroboronprom ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμος να εκσυγχρονίσει περίπου 300 άρματα μάχης T-72, τα οποία, αυτή τη στιγμή είναι σε κατάσταση μακράς αποθήκευσης, ώστε να πληρούν τα πρότυπα του NATO.

Σύμφωνα με τον γενικό αναπληρωτή διευθυντή των επιχειρήσεων του Ukroboronprom, Γιούρι Πασχσένκο, οι εκσυγχρονισμένες μονάδες μπορούν να επιλύσουν κάποια κρίσιμα προβλήματα του Ουκρανικού Στρατού.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στρογγυλής τράπεζας ο Γιούρι Πασχσένκο ανέφερε ότι «Τα πρόβλημα του συμπλέγματος αμυντικής βιομηχανίας μεταρρυθμίζονται,» εννοώντας ότι η εκσυγχρονισμός, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, στρατιωτικού εξοπλισμού θα βοηθήσει στην περαιτέρω ενίσχυση του Ουκρανικού Στρατού, ο οποίος χρειάζεται χρειάζεται άμεσο και αποδοτικό επανεξοπλισμό.

Άρματα μάχης της Ουκρανίας παρατημένα στην ύπαιθρο. (Dailymail)

«Το άρμα μάχης T-72 δεν είναι σε υπηρεσία με τον Ουκρανικό Στρατό: Υπάρχουν περίπου 300 από αυτά τα άρματα αποθηκευμένα στην Ουκρανία και προτείνουμε στο υπουργείο Άμυνας να τα εκσυγχρονίσει στο πρότυπο των Πολωνικών αρμάτων μάχης PT91 ώστε να πληρούν τα πρότυπα του NATO”, – τόνισε ο Γιούρι Πασχσένκο. Επεσήμανε επίσης ότι η πολωνική πλευρά έδωσε στον Ουκρανικό Στρατό την ευκαιρία να δοκιμάσει δείγματα του PT91 σε δικό του πεδίο δοκιμών.

Το άρμα μάχης PT91, το οποίο αναφέρεται επίσης και ως Twardy, είναι μια περαιτέρω εξέλιξη από τη βιομηχανία Zaklady Mechaniczne Bumar-Labedy SA του ρωσικής κατασκευής T-72M1 το οποίο κατασκευάστηκε από την Πολωνία για πολλά χρόνια.

Απόδοση από το Ukroboronprom για την Προέλαση.

4 Σχόλια

  1. ΑΧΕΡΩΝ

    «ώστε να πληρούν τα πρότυπα του NATO»
    Θα βάλουν φώτα πορείας ΝΑΤΟ standards,και … ἰδού πλήρης συμβατότης!

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: