Ο Α/ΓΕΣ συναντήθηκε με τον Υπδκτη της Διοίκησης Στρατ. Βοήθειας των ΗΠΑ και συζήτησαν την περαιτέρω ενίσχυση της χώρας μας

Το έμβλημα της Αμερικανικής Διοίκησης Στρατιωτικής Βοήθειας. (Wikimedia.org)

Ο Υποδιοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Στρατιωτικής Βοήθειας (US Army Security Assistance Command), Mr. Robert L. Moore, επισκέφθηκε την Ελλάδα στις 18 και 19 Μαϊ 15, με σκοπό την εξέταση της πορείας, καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας των 2 χωρών.

Μεταξύ των άλλων συναντήσεων έγινε δεκτός και από τον Α/ΓΕΣ. Από την επίσκεψη επιβεβαιώθηκε η αμοιβαία επιθυμία για στενότερη συνεργασία και εκφράσθηκε η αμοιβαία ανησυχία για τις εξελίξεις και τις νέες απειλές που επηρεάζουν την ασφάλεια της νοτιανατολικής πλευράς της Ευρώπης.

Κρίνεται σκόπιμο να σημειωθεί ότι το ΓΕΣ εξετάζει κάθε δυνατότητα για απόκτηση μεταχειρισμένων υλικών από τα αποθέματα του αμερικανικού στρατού, είτε δωρεάν είτε με χαμηλό κόστος.

(H US Army Security Assistance Command έχει έδρα την Alabama των ΗΠΑ και επιλαμβάνεται προγραμμάτων στρατιωτικής βοήθειας ξένων στρατών, για την προώθηση της διεθνούς ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων Foreign Military Sales – FMS σε όλα τα στάδια αναπτύξεώς τους).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.