Ο Αρχηγος ΓΕΣ θα συμμετέχει στην Ετήσια Σύνοδο FINABEL που θα πραγματοποιηθεί στην Σλοβακία

Το έμβλημα της FINABEL. (wikipedia.org)

Από 20 έως 22 Απριλίου 2015 ο Αρχηγός ΓΕΣ θα συμμετάσχει στην ετήσια σύνοδο των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων Στρατού των χωρών μελών της FINABEL, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Σλοβακία.

Η FINABEL είναι οργανισμός συνεργασίας των Στρατών Ξηράς 17 Ευρωπαϊκών χωρών (Γαλλίας, Ιταλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου, Γερμανίας, Ηνωμένου Βασιλείου, Ισπανίας, Ελλάδας, Μάλτας, Πορτογαλίας, Πολωνίας Σλοβακίας, Κύπρου, Ρουμανίας, Τσεχίας και Φινλανδίας).

Αποστολή της FINABEL είναι η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας των χερσαίων δυνάμεων των χωρών μελών της, σύμφωνα με την εναρμόνιση των ιδεών ενεργείας, δογμάτων και διαδικασιών τους σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, με στόχο την εξασφάλιση της επιτυχίας στις επιχειρήσεις, την προώθηση της συνεργασίας και τον προσδιορισμό στοιχείων αναφοράς, που στη συνέχεια θα χρησιμεύσουν σε εθνικό επίπεδο.

Η FINABEL λειτουργεί ως οργανισμός από το 1953. Η Ελλάδα παρακολουθεί τις εργασίες της από το 1995 και έγινε επίσημο μέλος της το 1996.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.