Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στη Χίο για την άσκηση “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” (φωτ)

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, μετέβη στη νήσο Χίο, όπου και παρακολούθησε δραστηριότητες στο πλαίσιο της άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018”.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΣ, Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Αρχηγό ΓΕΝ, Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων επέβησαν επί της Φ/Γ “ΛΗΜΝΟΣ”.

Παρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑΠαρακολούθηση Δραστηριοτήτων ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018” από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

10 Απαντήσεις

 1. Η Ελλάς θα κοιτάξει για το «safety critical» θέμα με τα Ελληνικα Απατσι;

  WASHINGTON — Boeing has made progress on installing a “safety critical” part across the AH-64 Apache fleet, but it will probably take until at least 2020 for the company to finish the retrofit process, Boeing program officials said Tuesday.

  In April, Defense News revealed that the U.S. Army had suspended AH-64E Apache attack helicopter deliveries due to corrosion the service noticed on the aircraft’s strap pack nut, which hold the heavy bolts that attach the rotor blades to the helicopter. The service resumed accepting deliveries on Aug. 31 after Boeing designed a new strap pack nut that will be outfitted on AH-64Es coming off the line.

  1. Aυτο το »safety critical» μηπως σχετιζεται με καποια απο τις πτωσεις των δικων μας και τελικα τι γινεται με την πιθανη
   αποζημιωση καποιου απο τα δυο πρωτα »D» που χαθηκαν?

 2. ευτυχως που πεταει και κανενα Απατσι απο πανω, αλλιως θα εμοιαζε σαν αναπαρασταση της αποβασης στην Νορμανδια….

   1. Τι διαφορά έχει αν αντί για το ΑΒΑΚ ελληνικής κατασκευής, χρησιμοποιήσαμε τα βρετανικά/Ολλανδικά ΑΒΑΚ;

    https://products.damen.com/en/ranges/landing-craft/landing-craft-personnel-1604

    http://www.motomarine.gr/military/index.html

    Το αισθητικό αποτέλεσμα μετράει ή να γίνει η δουλειά, που είναι ταχεία μεταφορά από το αποβατικό στην ακτή;

 3. Είδα 4 Α/Γ. Η απόβαση ήταν επιπέδου ΣΑΤ (Συγκρότημα Αποβατικού Τάγματος) ή ΣΑΣ (Συγκρότημα Αποβατικού Συντάγματος); Ποιος μπορεί να μου πει;
  Μου άρεσε που ο Δκτης του Σχηματισμού ήταν παρηλλαγμένος με πλήρη εξάρτυση ΜΑΖΙ με τα στρατευματα του…

 4. @Gunner

  » Το αισθητικό αποτέλεσμα μετράει ή να γίνει η δουλειά, που είναι ταχεία μεταφορά από το αποβατικό στην ακτή;»

  Οι ασκήσεις καλές με τα υπάρχοντα συστήματα.

  Θεωρώ όμως ότι τα συστήματα ειναι απλά μια μικρη βελτίωση απο τα συστήματα του 2ΠΠ. Η ταχύτητά αποβασεων ειναι ακομη σχετικα χαμηλή και επιπλέον η επιλογή του μερους οπου θα γινει η απόβαση η ακτή ειναι αμεσα συνδεδεμενη με τα υπαρχοντα συστήματα..

  Στην ταχύτητα θα πρεπει να υπολογιστεί πόσος χρόνος χρειάζεται για να φτάσει από το σημειο εξόδου μεχρι να φτασει η δύναμις στην νήσο και οπου πολλα μπορουν να γίνουν καθ’οδον. Επειτα τα κωλύματα μου φανηκαν πενιχρά το λιγότερο που θα μπορούσε να κάνει το αντιπαλο δεος ειναι να έχει απανωτές σειρές από barb wire. Δεν είμαι σίγουρος εαν γίνεται χρήση καπνογονονων βομβών σαν νάρκες ώστε οταν ενεργοποιηθούν θα σημαίνει οτι οποια συστήματα ηταν κοντα θα ειναι εκτος μάχης .Επειτα η χρήση λέιζερ απο αντιπαλο δεος ώστε να υπάρχει οσο το δυνατόν καποια ρεαλιστική χρεια στην άσκηση. Θεωρω οτι οι παντόφλες εστω κσι αναβαθμισμένες παραμενουν παντόφλες οπου ο φαντάρος εκτίθεται σε εχθρικα πυρά . Απο αυτη την αποψη θεωρω συστήματα με ταχύτητά τα οποία φέρουν τις δυνάμεις στο έδαφος και οχι στο νερό στην θάλασσα είναι καλύτερα. Θεωρώ οτι οι ασκήσεις πρέπει να ειναι ποιό πολύπλοκες με αρκετα ταυτόχρονα σενάρια οπως ταυτοχρονη κατάληψη αεροδρομίου και άμεση αερομεταφορα δυνάμεων ταυτόχρονη κατάληψη υψηλών θέσεων στρατηγικής σημασίας με σκοπο την περαιτέρω ένωση όλων των δυναμεων και final push στον τελικο στόχο κ.ο.κ

  Ωραίες οι αναφορές σε εταιρεία με δυνατότητες παραγωγής στην Ελλάδα.

  1. Άλλο τι βλέπεις στην επίδειξη των επίσημων και άλλο τι γίνεται.

   Το ΓΕΣ ενδιαφέρεται για τα AAV-7 αλλά δεν θέλει να πάρει οχήματα τα οποία απαιτείται να εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο RAM/RS θέλει να βρίσκονται ήδη στο επίπεδο αυτό και να πληρώσει μόνο κάποια επαναφορά σε λειτουργική κατάσταση ή προγραμματισμένη πενταετή συντήρηση.

   https://doureios.com/amfivia-tethorakismena-stin-koryfi-tis-listas-proteraiotiton-pros-tis-ipa/

   Ο Βλάσσης τα έχει μπερδέψει λίγο με την έκδοση AAV SUP. Το όχημα εκσυγχρονίστηκε με έμφαση στην παροχή προστασίας από IED και νάρκες. Τα καθίσματα δεν είναι εργονομικά μόνο, είναι σχεδιασμένα για να απορροφούν τα αποτελέσματα την έκρηξης. Τέλος η νέα θωράκιση, προσφέρει την ίδια βαλλιστική με την παλιά, όμως προσφέρει κυρίως πλευστότητα που εξαιτίας της θωράκισης που τοποθετήθηκε στα πλευρά και κυρίως στην “κοιλιά” του σκάφους. Η Ελλάδα, αν αποκτήσει τα AAV-7, δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμόσει ούτε μια από τις λύσεις που πρόσφερε η SAIC. Τέλος κάνει ακόμη ένα λάθος, το AAV-7 δεν είναι η μοναδική λύση για τους πεζοναύτες, υπάρχει το SUPER AV(VBA) πάνω στο οποίο βασίστηκε το BAe ACV 1.1 του USMC αλλά και το AMV28A. Tο AMV28A είναι εξοπλισμένο με τον πύργο MCT-30 που χρησιμοποιεί και το Stryker.

   The Future of Amphibious Warfare | AAV SUP
   https://www.youtube.com/watch?v=DuADa5fc2c8

   Patria AMV28A
   https://www.youtube.com/watch?v=-bAinpQvoNg

   CIO VBA Amphibious Armoured Vehicle
   https://www.youtube.com/watch?v=GDNV0OF6V-0

   1. @Gunner

    Συμφωνώ. Χαμογελώ με τα άρθρα τα οποία παρουσιάζουν ώς «παράθυρο ευκαιρίας» αποφάσεις αλλων κρατών εκ των οποιων κρέμεται και η αμυντική της Ελλάδος. Με τοσα πολλά παράθυρα ευκαιρίας μπηκε και τοσο το κρύο και αρρώστησε η Ελλάς…τοσο πολύ που χρειαστηκε και χρειαζεται ενέσεις διαφορα φάρμακα…κ.ο.κ

    Οτιδήποτε νέο θα περάσει απο εξονυχιστική ανάκριση στις Βρυξέλες αν και συμπαραγωγή με Ελληνική συμμετοχή θα έπρεπε πλέον να ειναι ο κανόνας για τις αμυντικες δαπάνες.

    Να εισαι καλά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.