Ο Αρχηγός ΓΕΣ επισκέφθηκε την XX ΤΘΜ στην Καβάλα, και την ΙΠΒΑΞ στην Ξάνθη

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας (XX ΤΘΜ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»), στην Καβάλα.

Η ΧΧ ΤΘΜ, αποτελεί τον μεγαλύτερο Σχηματισμό Τεθωρακισμένων του Στρατού Ξηράς, καθώς οι Μονάδες του διαθέτουν το υπερσύγχρονο άρμα Leopard 2HEL.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞ

Ο Αρχηγός, στο Στρατηγείο της Μεραρχίας, πραγματοποίησε ομιλία προς το προσωπικό του Σχηματισμού, κατά την οποία:

– Προέτρεψε τα στελέχη να μη διστάζουν να βάλουν υψηλούς στόχους σε κάθε επίπεδο, έχοντας πίστη στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.
– Κατέδειξε την οδό της καινοτομίας και της προσαρμογής στις συνεχείς εξελίξεις, ως μονόδρομο που επιβάλλεται από τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής.
– Επεσήμανε την ανάγκη αναθεώρησης των παρωχημένων μεθόδων και υιοθέτησης διδαγμάτων των σύγχρονων μορφών, υβριδικού πολέμου.
– Συνέστησε την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με την τοπική εφεδρεία του Σχηματισμού και επεσήμανε τη συμβολή της ανθρωποκεντρικής διοίκησης για το σκοπό αυτό.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός, μετέβη στην Ίλη Πεδίου Βολής Αρμάτων, στο Πετροχώρι Ξάνθης (ΙΠΒΑΞ), όπου παρακολούθησε βολές αρμάτων Leopard 2HEL.

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞΕπίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΧ ΤΘΜ και στο ΠΒΑΞ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

11 Απαντήσεις

  1. εννοείς που βάλαμε σε σκάφος λεο 2 πυροβόλο 105?
    μπορεί κάποιος να με εξηγήσει, τη στιγμή που ολοι θέλουν και ψαχνονται για πυροβολο ανω των 120χιλ»παμε απο 125 μεχρι 140 ακούστηκε» γιατί ειναι επιτυχια να τοποθετήσουμε 105 χιλ σε λεο 2 χελ?
    δε το καταλαβαινω ειλικρινά….

    1. Πυροβόλο 105 μπήκε σε 4 LEO 2 και χρησιμοποιουνται για εκπαίδευση . Πυρομαχικά 105 έχουμε αρκετά , 120 λίγα .. Οπότε και η εκπαίδευση γίνετε , και δεν χαλάμε τα λίγα και ακριβά πυρομαχικά των 120

  2. http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7232664.pdf

    Σύμφωνα με την τότε ανακοίνωση της γερμανικής εταιρείας, απάρτια των υπό προμήθεια DM63A1 κατασκευάστηκαν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (EAΣ), τα οποία άλλωστε φιλοδοξούν να αναλάβουν το πρόγραμμα συμπαραγωγής 30.360 νέων βλημάτων (10.944 ΗΕΑΤ-MP-T, 16.416 APFSDS-T και 3.000 εκπαιδευτικά) αξίας €148 εκατ. που εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2014 από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι ανάγκες για τα επόμενα χρόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.