Στο πλαίσιο της προσωπικής επικοινωνίας με τους νεοσύλλεκτους οπλίτες της 2017Β’ ΕΣΣΟ, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποίησε επισκέψεις στα Κέντρα Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων όπου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την πρόοδο της εκπαίδευσης και της προσαρμογής τους στο στρατιωτικό περιβάλλον.

Στην ομιλία του προς τους νέους οπλίτες ο Αρχηγός αναφέρθηκε στη σημασία του θεσμού της θητείας και στη σπουδαιότητα της συγκρότησης και διατήρησης της Εθνικής Φρουράς και τους προέτρεψε:

  • Να αξιοποιήσουν δημιουργικά το χρόνο της θητείας τους.
  • Να εκμεταλλευτούν τα προγράμματα και τις δράσεις για τους Εθνοφρουρούς,  του Υπουργείου Άμυνας.
  • Να χρησιμοποιούν τα μέσα του προγράμματος Δωρεάν Διακίνησης των  Εθνοφρουρών, τόσο για τον περιορισμό της οικονομικής επιβάρυνσης των οικογενειών τους όσο και για την ασφάλεια τους.
  • Να αποφεύγουν τη χρήση του αλκοόλ και των ναρκωτικών ή τοξικών ουσιών και τούτο γιατί ο δρόμος αυτός δεν έχει επιστροφή.
  • Να συμμετέχουν ενεργά στην εκπαίδευση των μονάδων τους, για την οποία τους επεσήμανε ότι θα είναι σκληρή σωματικά με πολύ ιδρώτα, αλλά ανθρώπινη ψυχικά με πολύ ενδιαφέρον και αγάπη.
  • Να εκφράζονται με θάρρος και να εμπιστεύονται τους Διοικητές τους και τη φυσική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς και τους διαβεβαίωσε ότι τόσο οι διαδικασίες επιλογής, όσο και οι μεταθέσεις θα πραγματοποιηθούν με απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία.

Ολοκληρώνοντας ο Αρχηγός την επίσκεψη στα ΚΕΝ, επισκέφθηκε και επιθεώρησε τους χώρους διαβίωσης, εστίασης και υγιεινής όπου διαπίστωσε την υλοποίηση των εντολών του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ και συνεχάρη του Διοικητές και το προσωπικό των Κέντρων για τον επαγγελματισμό  καθώς και  το αμέριστο ενδιαφέρον τους για τους νεοσύλλεκτους οπλίτες ώστε να ενταχθούν ομαλά στο στρατιωτικό τρόπο ζωής.

Ομιλίες Αρχηγού Εθνικής Φρουράς προς τους Νεοσύλλεκτους ΕθνοφρουρούςΟμιλίες Αρχηγού Εθνικής Φρουράς προς τους Νεοσύλλεκτους ΕθνοφρουρούςΟμιλίες Αρχηγού Εθνικής Φρουράς προς τους Νεοσύλλεκτους ΕθνοφρουρούςΟμιλίες Αρχηγού Εθνικής Φρουράς προς τους Νεοσύλλεκτους ΕθνοφρουρούςΟμιλίες Αρχηγού Εθνικής Φρουράς προς τους Νεοσύλλεκτους Εθνοφρουρούς

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: